Distriktslag

Här kan du hitta information om våra tre distriktslag, Stockholm Nord, Stockholm Syd och Stockholm Flick. Under respektive lag hittar du information kring ledarteamet och grundläggande upplägg.

Stockholms syn är att spelarnas utbildning sker i deras föreningsmiljöer och vi samarbetar inte med några privata aktörer på marknaden. 

Vi baserar distriktslagsverksamheten på värdegrunden

Glädje - Tävling - Respekt - Fairplay

Information

Att spela ishockey i något av Stockholms distriktslag betyder att man är representant för sin förening och ambassadör för Stockholms Ishockeyförbund. Attityd och förhållningsätt ska grundas på alla människors lika värde, i alla sammanhang.

Spelare som är aktuella/uttagna till spel i något av Stockholms tre TV-pucklag ska enligt beslut från Stockholms Ishockeyförbunds styrelse delta i spel den kommande säsongen i en förening tillhörande Stockholms Distrikt.

Uttagning sker till stor del genom scouting av spelare i samband med matcher. På både pojk och flicksidan bjuds alla spelare i aktuell ålderskull in till Visa upp sig tillfällen som har fri anmälan. Dessa tillfällen sker vid lite olika tidpunkt på året (se planering). I övrigt speglas verksamheten sånär som förskjutning på 1 vecka vid kvalspelet och dess föregående lägerhelg. För att representera Stockholm i TV-pucken ska man ha spelplattform och tillhöra en huvudförening i Stockholm när Tv-puckturneringen genomförs.  

Spelare som är med i TV-puckverksamheten ska delta till 100 % i förberedande verksamhet. Vi har nolltolerans mot all form av brukande av tobak, alkohol, narkotika, dopning, energidrycker och kosttillskott.

Vi följer Riksidrottsförbundets kostpolicy där ungdomar under 18 år avråds bestämt från att använda dessa preparat. Läs mer om antidoping nedan

Ren vinnare https://www.antidoping.se/utbildning-fakta/utbildning/ren-vinnare/

Kontakt

Ansvarig för distriktslagsverksamheten på Stockholms Ishockeyförbunds kansli är Ulf Rustas, han nås på: ulf.rustas@stockholmhockey.se 

På Svenska Ishockeyförbundets officiella TV-pucksida hittar du alla tider, resultat och deltagande lag nedan

 https://www.swehockey.se/svensk-ishockey/serier-turneringar/tv-pucken/

Planering TV-pucken 2024

Aktivitet

Månad

Pojk

Flick

Visa Upp Sig Februari

3-4 

 

Visa Upp Sig

April

 

14

Vårläger

April

26-28

26-28

Höstläger 1

Augusti

             16-18              

16-18

Höstläger 2 

Augusti/September

31-1

 

Höstläger 2

September

 

 7-8 

Kvalspel 

September

6-8

 

Kvalspel 

September

 

13-15

Höstläger 3

Oktober

26-27

26-27

Slutspel

November 

30-3

30-3

 

Med reservation för ändringar.

 

Senast uppdaterad: 24-01-29 av Terese Hammarqvist