Bild40

Årligen bjuder Stockholms Ishockeyförbund in till ”Visa upp sig tillfälle” som är öppen för samtliga pojkspelare i aktuell ålder att delta i. För flickorna arrangeras motsvarande tillfälle senare i vår. Separat information om detta kommer inom kort.

Aktuell målgrupp i år är pojkar U15 spelare (Födda 2009) i Stockholm distriktets föreningar.

OBS! För att delta i TV-pucks verksamhet måste spelaren vara svensk medborgare. Enligt Svenska Ishockeyförbundet betyder det svenskt pass utfärdat i Sverige.

 

Vad menar vi med ”Visa upp sig tillfälle”?

Detta är ett tillfälle för U15 spelare på alla nivåer att få möjlighet att visa upp sig för Stockholms Distriktslagstränare.

Det blir några fartfyllda timmar som ska präglas av glädje, fair play och tävling. På köpet träffar man en massa nya kompisar med samma intresse.

Anmälda spelare kommer att delas in i lag, målet är att skapa så jämna lag som möjligt.

Varje spelare får 2 matcher a´ 30 minuter rullande tid

 Huvudansvariga tränare för Distriktslagsverksamheten 2024

Stockholm Syd:                  Magnus Welin

Stockholm Nord:                 Johan Sörman

Mål med aktiviteten

Att alla som vill ska få en chans att visa upp sig.

Anmälan senast 240117

 Man anmäler sig i ”Nordförening” respektive ”Sydförening” tillfället beroende på i vilken förening man spelar i. Var noga med att fylla i samtliga fält.

 ”Sydförening”

Datum:          3/2-24

Tid:                Anges vid slutlig kallelse

Plats:             Vakant

Anmälan:      https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1850089

 ”Nordförening”

 Datum:          4/2-24

Tid:                Anges i slutlig kallelse

Plats:             Vakant

Anmälan:      https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1849994

Kostnader

 Aktiviteten ”Visa upp sig” är kostnadsfri

Efterföljande aktiviteter som Vårläger, Höstläger 1 och 2, Kvalspel, Höstläger 3 och Slutspel är samtliga betingade med en deltagaravgift.

Energipåfyllning

Det finns kafeteria i respektive hall där spelaren kan köpa sig lunch och mellanmål eller om man väljer att ta med sig egen mat hemifrån.

Kallelse

Kallelse med mer information skickas ut samma vecka som aktiviteten äger rum.

Frågor gällande anmälan besvaras av ulf.rustas@stockholmhockey.se

Övrigt

Vad händer sedan?

Efter ”Visa upp sig tillfällena” följer ett Vårläger (datum ej klar, men besked innan Visa upp sig) Till detta läger kallas 40+6 spelare från ”Nordföreningarna” och 40+6 pelare från ”Sydföreningarna”

I samband med kallelse till steg 2 (Vårläger) kommer även de olika deltagaravgifterna att anges.

Besked

Spelare som har varit med på Visa upp sig tillfället får besked om man har kommit vidare eller ej. För de som ej kommer vidare har våra tränare ingen möjlighet att ge personlig feedback till då det handlar om ca 300 spelare som får ett negativt besked

Bra att veta är att spelare som av någon anledning missar visa upp sig men har scoutats i samband med matcher och anses gå vidare till steg 2 (Vårläger) kommer dessa kontaktuppgifter att tas fram via föreningen. Spelare som ej kommer vidare och ej varit med på Visa upp sig kommer ej att få ett besked.

Scouting

Vi vill med stor tydlighet understryka att Visa upp sig tillfället inte är det viktigaste tillfället för att komma vidare i uttagningen. Det är scoutingen i samband med matcher i Stockholm Hockey Cup som ligger till största grund för uttagning till nästa steg, det vill säga spelarna scoutas i sin föreningsmiljö.
Vi samverkar inte med några privata aktörer/cuparrangörer.

Våra tränare ser väldigt många matcher. Spelare som ev. är i äldre lag har vi koll på och ser även dessa spelare.

 

Representation

Följande policys gäller för representation i TV-pucken.

Svenska ishockeyförbundets Tävlingsbestämmelser

9 SPELARNAS DISTRIKTSTILLHÖRIGHET

Spelaren tillhör det distriktet där spelaren deltagit i serieverksamheten föregående säsong och varit registrerad efter den 16 februari föregående säsong. (säsongen före TV-pucken)

Om spelaren inför innevarande säsong (efter 16 maj innevarande år, TV-pucksåret) flyttat till ett annat distrikt som han vill representera kan dispens sökas hos Tävlingsnämnden.

Förutsättning för att dispensen ska behandlas är att ansökan om dispens inkommer till SIF skriftligt senast första fredagen i augusti innevarande år och att de berörda distrikten är överens om spelarens tillhörighet.

Stockholms ishockeyförbunds tillämpning av bestämmelsen

Policy - spelare som lämnar distriktet

Spelare som är aktuella/uttagna till spel i något av Stockholms tre TV-pucklag ska enligt beslut från Stockholms Ishockeyförbunds styrelse delta i spel den kommande säsongen i en förening tillhörande Stockholms Distrikt. Har spelaren för avsikt att byta till en förening utanför Stockholms Distrikt kommer denna inte att spela med någon av Stockholms TV-pucklag. Denna policy gäller även spelare som går en klass upp och är aktuella för gymnasium

Om spelare lämnar distriktet efter den 16/2 innevarande året (TV-puckåret) kan det nya distriktet enligt SIF TB söka dispens för att representera det nya distriktet. Stockholm godkänner i grunden ej dessa dispenser då rekrytering till nytt distrikt upp till U16 års ålder ej ska ske enligt de nationella principerna (nationell princip #7)

I linje med denna policy söker ej heller Stockholm dispenser om spel i TV-pucken för Stockholm för spelare som byter till en Stockholmsförening inför U16 året. efter den 16/2 innevarande året (TV-puckåret)

Policy – representationsbestämmelser vid övergångar inom distriktet

Stockholm har två distriktslag på pojksidan, Nord och Syd som i sin tur är knutna till geografiskt indelade föreningar. Spelare ska representera det distriktslag som spelaren representerar och vars förening geografiskt är knuten till fram till den 15 februari säsongen före TV puckturneringen. Om spelare byter förening från den 16 februari till förening som är geografiskt knuten till det andra distriktslaget innebär det att man ändå representerar det distriktslag som tidigare förening var knuten till.

Terese Hammarqvist 24-01-09