Hockeykids MGL2493 Web NY

Matheus Vieweg, Sportsligt ansvarig på Stockholms Ishockeyförbund kommenterar vårt arbete och det strategiska området - Sportslig utveckling:

Utöver vårt ständiga arbete med att rekrytera och utbilda domare så anser jag att en inspirerande och engagerande miljö skapad av kompetenta ledare och tränare lägger den grund som så småningom kan resultera i såväl internationella topprestationer som ett livslångt intresse för ishockey oavsett om det är som spelare, domare, ledare eller supporter. Centralt för att skapa positiva utvecklingsmiljöer inom barn och ungdomsishockeyn är ledarskapet hos våra ledare och hur vi bedriver vår verksamhet.

Under de senaste säsongerna har arbetet med våra sportsligt ansvariga i föreningarna varit en viktig del för att uppnå en högkvalitativ sportslig verksamhet. Genom att arbeta med och stärka våra sportsligt ansvariga kan de i sin tur arbeta med föreningens ledare för att genom dessa få effekt hos våra spelare. Viktigt i den här ekvationen är att de sportsligt ansvariga har utrymme att arbeta med just det sportsliga genom att bland annat kvalitetssäkra verksamhetens riktning genom uppföljning och efterlevnad av föreningens verksamhetsinriktning och arbeta aktivt med sina ledare.

För att uppnå en kvalitativ sportslig utveckling handlar det inte bara om det som sker på isen, för att bli hållbara över tid ser vi hur viktigt det är att ha en stark föreningsstruktur att luta sig mot. Tydlighet i ramverk som ligger till grund för föreningens sportsliga utveckling, en värdegrund som efterföljs och en organisation med tydliga roller.  

Även från vårt håll arbetar vi ständigt med att utveckla kompletterande utbildningar och kompetenshöjande insatser såväl hos våra tränare som för andra ledare i olika funktioner både direkt i föreningsmiljön, digitalt och genom fysiska mötesplatser.

 

Terese Hammarqvist 24-02-22