Alla vinner på idrott

Idrotten kan inte lösa alla samhällsutmaningar, men den är i regel ett bra komplement till andra insatser. Idrotten är en av de effektivaste kända sociala investeringarna, för resultat direkt och över tid.

Ges inte idrottsrörelsen möjlighet att verka fullt ut uteblir samhällsvinster vi kunde fått. Inför valdagen den 11 september genomför nio Stockholmsidrotters representanter möten med partierna med syfte att framföra idrottens behov och nytta.

Några av agendans huvudpunkter i korthet:

* Presentation om hur Stockholmsidrottens distriktsförbund (SDF) har samverkat för att uppnå en samsyn om behov. SDF representerar 80 % av alla aktiva och 50 % av alla medborgare i Stockholm.

* Lyfta ”Idrottens berättelse”, ett dokument som har tagits fram gemensamt för att påvisa nyttan med idrotten (hälsa, ekonomi, skola, integration, demokrati).

* Vilka idrottsfrågor finns med i partiets valprogram och hur vill man lösa anläggningsbristen i ett Stockholm – som är sämst i klassen i fråga om idrottsanläggningar. Här finns en rad punkter som SDF har tagit fram i en mer detaljerad form.

* Partiets syn på det idrottspolitiska programmet i övrigt.

De nio idrotterna som samverkar är:
Basket, fotboll, ishockey, handboll, innebandy, simidrott, konståkning, friidrott och gymnastik.

Idrottspolitiska program

Idrottens berättelse

Terese Hammarqvist 22-12-28