Tränarutbildning

Du som är ledare i ett lag har en mycket viktig funktion. Det kan handla om att du som tränare kan stötta och lära ut spelet ishockey såväl som att du som är materialförvaltare kan slipa ett par skridskor.

Stockholms Ishockeyförbund erbjuder därför en rad utbildningar varje säsong. Kärnan i utbildningsverksamheten är de tränarkurser som ingår i Utbildningsstegen. Kurserna i utbildningsstegen är färdigpaketerade av Svenska Ishockeyförbundet och vi i distriktet arrangerar dessa. De högre tränarkurserna håller Svenska Ishockeyförbundet i själva.

Rätt tränarbehörighet

Alla tränare i svensk ishockey ska vara utbildade och ha rätt behörighet, detta står utskrivet i Svenska Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser. Om du är osäker på vilken behörighet som gäller för vilken åldersgrupp och serie kan du klicka på Tränarlegitimation för att läsa vilken behörighet som gäller för den åldersgrupp du tränar.

Du kan också läsa vilken ordning man går utbildningarna under Utbildningsstegen.

Obehörig tränare

Om du inte har rätt behörighet för att träna ett lag kan du söka dispens medan du utbildar dig till rätt nivå. För att få dispens ska en dispensavgift betalas och en utbildningsplan skickas till Stockholms Ishockeyförbund. Detta är en förutsättning för att få dispens. Stockholms Ishockeyförbund kommer under november månad att fakturera föreningarna dispensavgifter för de tränare som inte har rätt tränarbehörighet. Dispensavgiften betalas tillbaka efter säsong om utbildningsplanen fullföljts.

Samverkan med RF-SISU Stockholm

Ett tips till alla föreningar är att kontakta RF-SISU Stockholm för att samverka kring utbildningsfrågor. På så sätt kan föreningen både få stöd i form av kompetens och ekonomiska subventioner till utbildnings- och utvecklingsinsatser.

För frågor om utbildningar och tränarnivå, kontakta utbildningsansvarig Marcus Dahlman på: This is a mailto link

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic