Hem / Tävling / Information och blanketter / Spelarövergång

Spelarövergång

 

Tävlingsbestämmelserna

Spelare som representerar en förening enligt Tävlingsbestämmelserna 4:1, kan byta förening om alla tre parter är överens. Med detta avses att spelaren, den förening spelaren representerar och den nya föreningen har skrivit på avtal om övergång och nytt spelaravtal.

Övergångsperioderna för säsongen 2022-2023 är

Ungdom- Stockholm Hockey Cup
Spelare födda 2007 och senare
16 maj – 1 september 2022

Svensk Hockey arbetar för att barn och ungdomar ska vara kvar i sin hemmamiljö och utvecklas. Stockholms ishockeyförbund har i samråd med Stockholms föreningar en gemensam syn om att barn och ungdomar ska utvecklas och spela ishockey i sin hemmaförening. De spelare som väljer att stanna kvar i sin hemmaförening fortsätter i regel längre med ishockey. Det är viktigt att tänka igenom ett föreningsbyte noggrantdå det inte alltid gynnar spelarens trygghet och utveckling. Därför finns en fastställd process som skall följas.

För att läsa vad som gäller för övergångar för ungdom, läs Regel 2:24 och 2:25 i Seriebestämmelserna.

Genom att fylla i Önskan om föreningsbyte och lämna den till föreningens ungdomsansvarig eller motsvarande inleder ni då en dialog om föreningsbyte skall ske eller ej. Förening ansvarar då för att skicka in blanketten till Stockholms Ishockeyförbund.

Föreningen ansvarar då för att skicka in blanketten till Stockholms Ishocekyförbund till: This is a mailto link 

Övergångsperiod senior, junior och dam
16 maj 2022 – 15 februari 2023

Digital övergång

Spelarövergångar görs digitalt. För att kunna göra det krävs att föreningen har skickat in uppgifter till Stockholms Ishockeyförbund om vem som ska ha behörighet att sköta övergångarna i föreningen. Är du osäker vem det är som sköter detta i din förening, kontakta föreningens sportchef/sportsligt ansvarig.

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic