Hem / Bengt avtackades

Bengt avtackades

Vi avtackade Bengt Johansson för många trogna år. Hans insats har varit ovärderlig och väldigt uppskattad.

Bengt blev uppvaktad med en riktigt stor påkostad goodie bag med bland annat handgjord lyxchoklad. När vi kom dit hade vi med alkolfritt kylt bubbel att skåla med Bengt och slutföra kapitlet domarkarriär som började 1957. Under årens lopp har det blivit många matcher med Roland Norlin och "isak".

Vi tackade oxå hans fru Meith, för att hon har varit flexibel i sin tur så att Bengt har kunnat sköta tillsättningen genom tiderna. Hon fick ett särskilt tack och egen present. Det roliga med lyxpralinerna var att hans svärson tillverkar lyxpraliner, men Bengt har bara fått smaka en gång. Så det passade väldigt bra att förbundet kom och styrde upp det hela med fina grejor från "Två goda ting" i Mariefred.

Vi förklarade oxå att om inte han med flera andra såg till att veteranförbundet fungerade, så skulle aldrig pensionerade landslagspspelare och vinnare i Stanley cup åka ut till  Väsby kl 22 00 för match. Dagen till ära så hade Sune och  Gustaf  fått med sig Ola Salminen som side kick. Och Ola dammade av så många roliga minnen. Alltifrån Pierres Dahlméns uterink på Saltsjöbaden till Sovjetunionens A-femma. Ola fick tydligen döma en internmatch med Tichonovs grabbar på hovet. Vi är alla eniga om att  veteranhockeyn har utvecklats otroligt mycket. Bengt hälsar oxå att han vill hålla kontakten med alla domare framåt även om han inte tillsätter längre. Inte så konstigt när varje vinterhalvår sen 1957 och framåt har bestått av hockeydomeri. Slutligen menar Bengt, nu när han lämnat över till nästa generation, att förbundet skall beivra spel med höga klubbor hårdare och att domarna skall backas upp i detta. Då kommer matcherna bli bättre.

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic