Paraishockey

Paraishockey är ishockey för personer med funktionsnedsättning, som kan spelas sittande eller stående.  Alla får vara med och spela paraishockey i våra svenska klubbar. Tjejer och killar i alla åldrar både med och utan funktionsnedsättning. 

Paraishockey ger barn och ungdomar en möjlighet att få uppleva hur det är att spela tillsammans i ett lag, att arbeta mot ett gemensamt mål och att bjuda på sig själv till sina lagkamrater. Det är en chans att skaffa nya vänner och ha roligt och inte minst utveckla sig själv som människa.

Sittande paraishockey (tidigare benämnt kälkhockey) spelas av personer med rörelsenedsättning. Paraishockey är en rolig idrott för personer med rörelsenedsättning som har svårt att spela ishockey. Det är i princip samma regler som i ishockey, exempelvis vad gäller tacklingar. Skillnaderna är bland andra att spelarna sitter i en kälke och har två, i skaftändan, dubbförsedda klubbor som också används som stavar att staka sig fram med på isen. Stående paraishockey spelas av personer med intellektuell funktionsnedsättning, samt personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) 

Paraishockey administreras av Svenska Parasportsförbundet, för mer information besök Parasport Sverige  

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic