New Hockey Generation(2)

Stockholms Ishockeyförbund i framkant när det kommer till integration och inkludering.

Stockholms Ishockeyförbund har sedan september 2019 drivit projektet New Hockey Generation (NHG). Projektet drivs med stöd från Svenska Ishockeyförbundet, RF och RF SISU Stockholm som ett led i att utforma modeller som på längre sikt kan genomföras även på andra platser i landet.

Projektet syftar till att bredda ishockeyn genom att inkludera områden samt individer som vår idrott annars inte når ut till.  

Genom ett nära samarbete med skolor, ishockeyföreningar och kommuner skapar vi på Stockholm Ishockeyförbund tillfällen för barn och ungdomar att komma i kontakt med ishockey. Vi hjälper till med utrustning, tider i ishallar samt ser till att aktiviteten blir så bra och givande som möjligt.

Än så länge har NHGs aktiviteter varit verksamma i Jordbro, Bredäng samt Skärholmen. Ett trettiotal aktiviteter har arrangerats där ca 700 barn har varit på is, och ännu är inte säsongen över. I första hand riktar sig projektet till skolor och fritidsverksamhet, där skolorna får möjlighet att komma och åka skridskor samt prova på ishockey. NHG bedriver även eventliknande verksamhet för att visa upp projektet samt bredda ishockeyn i de utvalda områdena. I början av januari medverkade NHG på festivalen ”Mitt 127” som ägde rum i Skärholmen. Här presenterades projektet och ishockey visades upp genom bland annat speedshooting och prickskytte.

”Det är en väldigt rolig satsning som inte kommer en sekund för tidigt, det känns som att hockeyn hamnat lite efter inom detta område och därför känns det extra kul att få vara med på den här resan. Bemötandet ute i ishallarna är underbart, det arbete som görs verkar vara väldigt uppskattat vilket gör min arbetsplats helt fantastisk!” Säger projektledare Simon Stigenberg.

NHGs mål är att expandera och under nästa säsong vara aktivt inom sex områden. Projektet hoppas kunna vara en väg in i ishockeyn samt en bidragande faktor till stockholmhockeyn fortsätter öka i antalet deltagare både på pojk- och flicksidan.  

Är din förening intresserad av att delta i detta projekt?

Kontakta Simon Stigenberg:

This is a mailto link

0760515759

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic