New Hockey Generation

New Hockey Generations första säsong är över, i denna nyhet kan du läsa en kort uppdatering om projektets första säsong och planer på framtiden.

Stockholms Ishockeyförbunds integrationsprojekt har nu arrangerat aktiviteter i fyra månaders tid. Tillsammans med skolor och föreningar i distriktet har vi genomfört aktiviteter på is för barn och ungdomar som annars inte kommer i kontakt med vare sig skridskoåkningen eller ishockey. Aktiviteterna har resulterat i många glada både elever och personal från de berörda skolorna.

Under säsongen har ett 30-tal aktiviteter arrangerats och över 1100 barn har varit på is. Detta både genom verksamhet arrangerad varje vecka med ett 30-tal barn åt gången, men även i form av idrottsdagar med upp till 130 barn på is samtidigt. Nästa säsong finns det planer på att expandera till flera områden i Stockholm och komma i kontakt med många fler barn och ungdomar. Förhoppningen är även att skapa arbetstillfällen genom att låta ungdomsspelare i de berörda föreningarna vara ledare för New Hockey Generations aktiviteter. Tillsammans med Stockholmsföreningar hoppas vi kunna bedriva utvecklande och givande aktiviteter för alla inblandade parter.

 

Det verkar som att Coronaviruset kommer sätta stopp för sista delen av denna säsong, vi kommer självklart göra allt för att kunna fortsätta bedriva verksamheten om läget skulle förändras. Men annars börjar en intensiv period för att kunna utveckla och expandera verksamheten till nästa säsong. Det finns även planer på att bedriva verksamhet under sommarhalvåret för att hålla hockeyintresset igång i de berörda områdena.  

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic