Hoppa till sidans innehåll

Anläggning


Under dessa sidor hittar du allt om anläggningsfrågor inom Stockholms distrikt. Dels information om ishallar och isbanor runtom i Stockholm, men du kan också hitta statistik, policydokument och information om anläggningskommittén.

Bakgrund anläggningsfrågor

Vid årsmötet 2016 beslutades om en ny verksamhetsinriktning 2016-2020 för Stockholms Ishockeyförbund, där ett antal strategiska områden listas som särskilt viktiga.
Du kan läsa verksamhetsinriktningen i sin helhet här: Verksamhetsinriktning 2016-2020

Två av dessa strategiska områden är: Ishockey hela livet och Stockholms Ishockey, en stark aktör.
Det första avser att både att fler unga, tjejer som killar, ska attraheras av ishockey, men också att dem som börjar spela ishockey fortsätter längre än vad de gör idag. Detta kommer öka behovet av nya isytor i Stockholm under de närmaste åren. Det innebär också att förbundet ska stödja spontanishockey i ungas hemmiljö, vilket innebär ett behov av ett ökat antal spontanisytor.
Det senare övergripande målet, Stockholms Ishockey en stark aktör, innebär att förbundet ska verka för att politiker och andra beslutsfattare är medvetna om den samhällsnytta som ishockeyn i Stockholmsdistriktet bidrar till.

Lite mer nedbrutet i detalj har Stockholms Ishockeyförbunds anläggningskommitté till uppgift:

1. Att föreningarna ska känna sig behjälpta i anläggningsfrågor

2. Informera beslutsfattare om behovet av nya isytor.

3. Öka förståelsen bland beslutsfattare för behovet av spontanisytor.

4. Öka samordningen med andra förbund

Anläggningsrapporten

Anläggningsrapporten Ishockeyns anläggningsbehov - Utsikt Stockholm stad 2019-2030 kartlägger och beräknar behovet av antalet nya isytor för åren 2019 till 2030.

När det gäller idrottsmiljöer och anläggningar för skridskosporterna har Stockholm halkat efter de senaste årtiondena. Det akuta behovet är fem ishallar som behöver ersätta de utdömda anläggningarna på Hovet, Zinkensdamm, Östermalms IP och Sätra IP. Stockholms stad har i dagarna beslutat att bygga en enkel tälthall över utebanan på Kärrtorps IP. I landet som helhet är snittet en ishall per 27 000 invånare och den siffran är Stockholm långt ifrån. För att Stockholms invånare ska få tillgång till åtminstone en ishall per 50 000 invånare behövs ytterligare sex nya ishallar fördelat på stadsdelarna Spånga-Tensta, Hässelby-Vällingby, Bromma, Östermalm, Hägersten-Liljeholmen och Skärholmen.

Läs rapporten i sin helhet här: Ishockeyns anläggningsbehov - Utsikt Stockholm stad 2019-2030.pdf

 

Uppdaterad: 20 MAR 2017 12:47 Skribent: Marcus Bojling

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info