Hem / Nyheter från Distriktet / VM till Stockholm 2025!

Stockholm blir värd för ishockey-VM för herrar 2025

Svenska Ishockeyförbundet har valt att utse Stockholm till huvudort för VM. I Stockholm kommer Sveriges gruppspel, två kvartsfinaler, semifinaler, bronsmatchen och VM-finalen att spelas.

Beskedet om att Svenska Ishockeyförbundet (SIF) utsett Stockholm kommer efter en utvärderingsprocess där Stockholms stad tillsammans med Stockholmsishockeyn presenterat ett starkt upplägg för VM 2025.

  • Att VM i ishockey för herrar kommer till Stockholm 2025 är fantastiskt roligt. Det har varit ett tufft år i skuggan av pandemin och vi ser så klart att det finns utmaningar i stockholmsishockeyn till exempel kring tillgången till fler bra isytor, men vi ser också ljuspunkter. Tjejishockeyn har vuxit under senare år och med ett VM för dörren hoppas och tror vi att intresset för ishockeyn kommer att växa ännu mer, både för den breda barn- och ungdomsishockeyn och för den allra högsta nivån Det är precis vad vi vill och behöver för att vi ska få ordentlig fart på stockholmsishockeyn igen, säger Mathias Tegnér, ordförande i Stockholms ishockeyförbund.

 

  • Ishockeyn i Stockholm växer och utvecklas, inte minst på tjejsidan. Att välkomna ishockey-VM för herrar till Stockholm kommer ge en extra växel i samarbetet med ishockeyföreningarna. Ett samarbete som kommer att skapa ett fantastiskt mästerskap, men också bidra till inspiration och positiva effekter som kommer ge mycket tillbaka till stockholmshockeyn långt efter att medaljerna delats ut, säger Karin Ernlund, (C) idrottsborgarråd i Stockholm.

VM 2025 genomförs tillsammans med det danska ishockeyförbundet, och även där har man utsett värdstad – Herning. I Herning kommer en av de två grupperna och två av de fyra kvartsfinalerna att avgöras.

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic