Hem / Nyheter från Distriktet / Utbildningslördag värd att fira!

Utbildningslördag värd att fira!

I går genomfördes för tredje året i rad Stockholms Flick/Junior-Damledarutbildning. Detta år blev det en digital lösning med gäster som förbundskaptenen Ulf Lundberg, Camilla Sjöholm och Lasse Billing som pratade om optimera träningarna.

Innehållet i årets Flick/Damjunior/Damledarutbildning innefattade bland annat framgångsnycklarna kring tillväxt av Flick och damishockeyn i Stockholms föreningar. Deltagarna på kursen arbetade även med ett pass om optimerade träningsformer samt ledarskap.

Ett av Riksidrottsförbundets jämställdhetsmål är 40/60 målet som vi har en bit kvar att kämpa mot inom ishockeyn. I Sverige är det 2% av tränarna som är kvinnor inom ishockeyn men vi kan också se att särskilda satsningar också lönar sig då 17/24 deltagare på kursen var kvinnliga ledare. "Vi ser utfallet som positivt och som en viktig signal" säger Sara Ridderlund, Sport och föreningsutvecklare på Stockholms Ishockeyförbund med särskilt fokus på att hjälpa Stockholms föreningar utveckla verksamgeten för Flick-och damverksamheten. 

Utöver detta ingick det verktyg för uppstart och fortsatt utveckling av tjejernas resa in i en förening, samt en workshop för ledarna på temat optimerad träning för att bli än mer medvetna hur vi ger den bästa möjliga förutsättningarna för alla flickor och damer i hockeystockholm. Ulf Lundberg avslutade dagen utifrån sin roll som damkronornas förbundskapten och lyfte bland annat ledarskapandets roll för spelaranas utveckling. Kontentan av Ulfs pass summer han med "En inkluderande och trygg miljö, med mycket positiv förstärkning och samtidigt en tydlig ram. Det är grogrunden för utveckling både som människa och hockeyspelare"

Med en positiv inställning om att det finns en utvecklingspotential i Stockholmshockeyn fortsätter vi arbetet framåt för att alla barn ska få chansen att hålla på med sveriges roligaste idrott på sina villkor! 

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic