Hoppa till sidans innehåll

Unga förebilder i Hässelby/Kälvestas hockeyskola!

13 OKT 2020 11:50
Denna vecka gör vi nedslag i föreningar runt om i Stockholm och belyser olika frågor, idag har turen kommit till Hässelby Kälvesta!
  • Uppdaterad: 13 OKT 2020 11:50

Vi har ställt tre snabba frågor till Sportchefen Magnus Larsson kring deras arbete med flickhockeyskolan, då det är en av Stockholms största flickhockeyskolor!

Hur fungerar er flickhockeyskola?

Vår flickhockeyskola fungerar väldigt väl. Vi har under några säsonger nu lyckats med att få många tjejer att prova på den roligaste sporten som finns!

 

Varför tror du att den blivit så attraktiv med många tjejer?

HKHC har en tydlig agenda att jobba med, och det är att ishockeyn skall vara en sport för båda könen. Vi spelar i alla tänkbara serier i Stockholm (FC, FB, FA, DJ) och ser att vi på det sättet visar att det är för oss ett prioriterat område. Vi har egen ishockeyskola för tjejer för att där väcka deras intresse direkt. Sen när de kommer ut från hockeyskolan så erbjuds de välja enbart flickspåret eller också att delta i u-lagen.

 

Vad skulle du vilja dela med dig av för konkreta nyckelfaktorer för att lyckas?

De främsta nyckelfaktorerna är att ha flickhockeyn på agendan på styrelsenivå, att ha engagerade ledare och att involvera de äldre tjejerna. Vi har exempelvis med våra Damjuniortjejer med på hockeyskolan.

 

På den översta bilden ser vi hur en ung förebild kan stötta och hjälpa de nya in i föreningen och på bilden nedan Flickhockeyskolans verksamhet förra säsongen!

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info