Hoppa till sidans innehåll

Tjejhockeydagar/WGIHW

17 SEP 2019 13:18
Snart är det dags för en ny upplaga av den nationella rekryteringskampanjen World Girls Ice Hockey Weekend. Syftet är enkelt, fler tjejer ska rekryteras till ishockeyn.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2019 13:18

 

Tjejhockeydagar

Tjejhockeydag är något som varje förening kan anordna för att locka tjejer till ishallen och prova på hockey, för att sedan förhoppningsvis få in dem i Tre Kronors Hockeyskola för Flickor. 
Tjejhockeydagarna är även viktiga för att hockeytjejer som finns i pojklag runt om i landet ska få en chans att träffa andra tjejer som spelar.
Damkommittén i Svenska Ishockeyförbundet önskar att så många föreningar som möjligt kör någon form av Tjejhockeydag under sportlovet. (Datum varierar i olika delar av landet) och att så många som möjligt även kör ”World Girl’s Ice Hockey Weekend” (WGIHW)

2015 genomfördes World Girls' Hockey Weekend på 39 platser i Sverige, läs mer om det här på länken. Även 2016 genomfördes WGIHW på 39 platser i Sverige, läs mer om det i Erika Holsts artikel här: länkt till artikel. 2017 genomfördes World Girls' Hockey Weekend på 45 platser i Sverige, läs mer om det här: länk till artikel. 2018 var det rekord i antalet föreningar som genomförde WGIHW, det var 53 st föreningar som arrangerade det. Läs mer om antalet deltagare och vilka föreningar som arrangerade det 2018: länk till artikel.

På länken ”Checklista” hittar du förslag och idéer på vad som kan göras på och runt en tjejhockeydag. Det är upp till er hur dagen ser ut och i hur stor skala den blir.

Misströsta inte om det första gången inte kommer så många tjejer, ta hand om de som kommer och nästa gång ni kör tjejhockeydag kommer det garanterat fler.

 

World Girls' Ice Hockey Weekend 5-6 oktober 2019

För nionde året arrangeras World Girls' Ice Hockey Weekend (WGIHW) 5-6 oktober 2019, en helg som utlysts av IIHF (Internationella Ishockeyförbundet) där man vill att så många distrikt/föreningar som möjligt över hela världen anordnar en Tjejhockeydag samma helg. Detta är ett ypperligt tillfälle att locka tjejer att prova på hockey, för att visa upp er verksamhet och för att sedan förhoppningsvis få fler tjejer i er förening. Tanken är att detta är en återkommande helg varje år där man väljer en av dagarna, eller kör hela helgen.
Att anordna en WGIHW går till på samma sätt som en Tjejhockeydag, skillnaden är att du anmäler till SIF (se mer om anmälan nedan).

Föreningar som inte anmält sig till Svenska Ishockeyförbundet men som avser genomföra WGIHW gör anmälan till Stockhoms Ishockeyförbund. Anmälan görs genom att maila till This is a mailto link

Marknadsföringsmaterial

Genom att anmäla till oss på förbundet så kan vi hjälpa till med spridning av detta via våra egna kanaler. 

  • Affisch för utskrift till World Girl’s Ice Hockey Weekend (WGIHW)
    WGIHW affisch A3
Skribent: Andreas Hawerfors
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info