Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Ishockeyförbund ökar satsningen på föreningsutveckling och på att få ännu fler tjejer att börja spela ishockey!

07 FEB 2020 11:26
Vi välkomnar Sara Ridderlund till Stockholms Ishockeyförbund. Sara kommer med sin breda kompetens och långa erfarenhet vara ett viktigt tillskott för Stockholm Ishockeyförbunds föreningsutveckling samt i arbetet med flick-och damhockeyns utveckling
  • Skapad: 07 FEB 2020 11:26

Genom en nyinrättad tjänst vill Stockholms Ishockeyförbund intensifiera arbetet med föreningsutveckling och dessutom särskilt fokusera på att stimulera och stödja fler föreningar i arbetet med att starta upp flickhockeyskolor och flicklag. Den 10 februari tillträder vår nya medarbetare på kontoret. Sara Ridderlund kommer tillsammans med föreningsutvecklare Uffe Rustas och våra förtroendevalda i Föreningsutvecklingskommittén och Damkommittén arbeta med frågor som rör förenings- och verksamhetsutveckling samt stöd till flick- och damishockeyns fortsatta utveckling.

”Vi är övertygade om att stabila, välorganiserade föreningar är nyckeln till positiva utvecklingsmiljöer för våra unga spelare och en fortsatt växande Stockholmshockey ” säger Carina Oddsberg, Kanslichef på Stockholms Ishockeyförbund.  ”Genom att stärka upp vår organisation med ytterligare en person som arbetar med föreningsstöd i verksamhetsfrågor kommer vi till exempel få ännu mer kraft att arbeta med implementeringen av den nya spelarutvecklingsmodell ”Hemmaplansmodellen”, som Svenska Ishockeyförbundet nyligen lanserade.

Ett annat prioriterat område är att fortsätta skapa förutsättningar för att flick- och damishockeyn ska växa. ”Antalet spelare i Stockholm har sedan 2013 ökat från 11 300 licensierade till 14 500. Tillväxten på tjejsidan ser väldigt positiv ut, exempelvis finns nu seriespel i sex olika åldersnivåer från de yngsta till senior plus dryga 30-talet damlag i rekreationsserier” säger Carina. ”Men vi är inte nöjda med detta. Vi är övertygade om att vi bara sett början av denna utveckling och vill därför accelerera genom att rikta mer resurser på att ständigt verka för de mest kvalitativa föreningsmiljöerna både för flickor och för pojkar”.

Vem är Sara Ridderlund?

Sara har en bred bakgrund inom ishockeyn både som elitspelare och som tränare på alla nivåer. Sara har också haft uppdrag med Distriktslagsverksamhet, jobbat med hockeygymnasium, förbundscamper, styrelseuppdrag, som Distriktsinstruktör, flick- och damansvarig och har de senaste åren arbetat som ungdomsansvarig/sportchef i föreningar både i Stockholm och Sörmland. I grunden har Sara en bakgrund som gymnasielärare i ”Idrott och Hälsa” och forskar även parallellt på Idrottshögskolan i Stockholm inom Idrottsvetenskap. Sara har också alla utbildningssteg inom ishockeyn tom Elittränarutbildning (ETU) samt dessutom tom Level 5-utbildning från USA Hockey.

”Jag ser detta som en enorm möjlighet att kunna lägga särskilt fokus på föreningsutveckling, dam- och flick frågan i Stockholm samt aktivt arbeta  efter idrottsrörelsens ledord ”så många som möjligt, så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt”. För att uppnå detta behöver föreningsmiljön vara utvecklande och glädjefylld. Alla oavsett bakgrund, sociala eller ekonomiska förutsättningar ska känna gemenskap i föreningen och inom ishockeyn.” säger Sara.

Skribent: Simon Stigenberg
Epost: This is a mailto link

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info