Hoppa till sidans innehåll

September=Rekryteringsmånad för tjejer i Göta Traneberg

19 SEP 2019 09:57
September=tjejrekrytering. Det är något Göta Traneberg har arbetat med de senaste säsongerna som ger ett bra utfall för flickverksamheten. Målet med kampanjen är att få in nya tjejer till idrotten och skapa bästa möjliga mottagande.
  • Uppdaterad: 19 SEP 2019 09:57

För tredje året i rad så anordnar  Göta Traneberg en intressant rekryteringskampanj på temat få in fler tjejer och att öka intresset för ishockeyn.

Det är tredje året som aktiviteten genomförs berättar Agneta Vitalisson – en av två lagledare i GT Flickor A/B/C och författare till texten på GTs hemsida som väckte vårt intresse på förbundet. Länk till artikeln

Det är ett eget initiativ som nu är inne på sitt tredje år. Målgruppen är tydligt uttryckt,  tjejer som vill prova på ishockey, helt gratis under september månad.

Marknadsföringen sker genom egna kanaler, affischer inom kommunen och de har lyckats få till en publicering av aktiviteten i  DN:s kalendarium.

tjejhockey, prova på hockey för tjejer, gt tjejhockey, tjejer som spelar hockey

Under rektryteringsmånaden så får alla som kommer en ”fadder” i laget som hjälper till med utrustning och följer med ut på isen. Det skapar en trygghet  både på och utanför isen för deltagarna. Låneutrustning finns på plats för de som inte har egen under provmånaden. Länk till GTs hemsida.

Prova-på tjejerna får under september en egen dedicerad tränare och planhalva när faddrarna har träning på den andra delen i Stora Mossens Ishall. På planhalvan med prova-på tjejerna så är ofta det yngsta tjejlaget med i övningarna vilket borgar för trygghet att se hur ”lagkompisarna” gör. 

Agneta berättar att de som dyker upp är i åldersspannet 5-14 år.

En del av dessa har provat på många idrotter men inte funnit sig till ro och glädjande  kommer det spelare från familjer som helt saknar hockeybakgrund.

-          Självklart är det en och annan tjej som har aktiva syskon som vill prova på, men de är färre än vad vi kunnat tro fyller Agneta i.

Projektet når ut till en målgrupp som ligger utanför de traditionella upptagsområdena och får ett varmt mottagande i Göta Tranebergs fadderverksamhet.

Som i alla projekt så krävs mod, envishet och kontinuitet. Något som Göta Traneberg tagit fasta på och nu slår nya rekord för sin rekryteringskampanj.

Göta Traneberg har denna säsong spelare i 4 serier , vilket är möjligt tack vare våra samarbeten med andra föreningar. FC 7-9 år, FB 9-12 år, FA 11-14 år ( snedstreckslag med EIK/SKÅ),  DJ 14-18 år ( ett samarbete mellan EIK/SKÅ, GT och Hässelby Kälvesta

-          Däri ligger också en av våra största utmaningar( tillsammans med rekrytering) att behålla de äldre tjejerna i verksamheten. Tack vare våra samarbetslag kan vi nu erbjuda spel i alla serier vilket har motiverat våra tjejer att fortsätta spela ishockey. Superkul!! Avslutar Agneta Vitalisson.

Skribent: Andreas Hawerfors
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info