Hem / Nyheter från Distriktet / Paraishockeyn växer i Stockholm!

Paraishockeyn växer i Stockholm!                      (hockey för personer med funktionsnedsättning)

Det händer saker i Paraishockeyn trots rådande pandemi! Det är väldigt kul att se att fler föreningar väljer att satsa på inkludering och en ishockey som är anpassad för fler.

I Stockholmshockeyn har vi under en period haft fyra föreningar som engagerat sig i Paraishockey, vilket varit Sollentuna HC, Nacka HI, Sundbybergs IK samt Vallentuna BK. Nu kan vi med glädje se att fler föreningar väljer att satsa på olika former av Paraishockey. De senaste tillskotten är Järfälla HC och Tyresö Hanviken Hockey som kommer öppna upp för stående Paraishockey. Järfälla HC kommer starta ett lag för personer med synnedsättning (blindhockey) och Tyresö Hanviken hockey kommer starta upp ett lag för personer med intellektuella funktionsnedsättningar.  Dessa föreningar väljer trots rådande pandemi att starta denna fina satsning för att ge fler möjlighet att spela ishockey.  

Nedan kan du läsa föreningarnas egna ord om deras satsningar:  

Miniintervju med Tyresö  

  • "Vi har inte kommit igång än men vi kommer bedriva stående parahockey likt verksamheten som finns i Sollentuna HC. Det är ett naturligt steg för oss att ta då vi vill vara tillgängliga för så många som möjligt så länge som möjligt. Tanken är att köra igång efter sommaren v36. Just nu tar vi emot intresseanmälningar." 

Länk till Tyresö:  

https://hanvikenssk.myclub.se/ishockey/thhparahockey 

Miniintervju med Järfälla  

  • "Vi kommer starta upp blindhockey. Vi hoppas kunna genomföra ett ”prova på” tillfälle under våren om/när restriktionerna lättar. Vi vill vara en förening för alla oavsett nivå och kunskap och blindishockey ligger i linje med detta. Tanken är att inkludera både spelare och ledare i föreningen och på så sätt får ledarna en ökad förståelse att instruera på isen."  

Här kan ni läsa mer om Järfällas satsning på blindhockey:  

Sveriges första hockeylag för synskadade startas i Järfälla – Järfälla i Fokus (jarfallaifokus.se) 

 

Vi tycker givetvis att detta är ortligt bra initiativ, vill du läsa mer om Paraishockey och kanske starta upp verksamhet i din egen förening finner du information på vår sida HÄR  

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic