Hem / Nyheter från Distriktet / Ny utvecklingssatsning för damjuniorer

Ny utvecklingssatsning för damjuniorer

Djurgården Hockey och Stockholms Ishockeyförbund startar utvecklingssatsning för damjuniorer!

Djurgården Hockey i samarbete med Stockholms Ishockeyförbund vill bidra till att stärka och utveckla flick- och damishockeyn i Stockholm. I samverkan startas därför i höst ett utvecklingsprogram för damjuniorer i åldern 15-18 med syfte att kunna ge damjuniorspelarna fler verktyg att ta hem i sin vardag för att kunna arbeta vidare på sin hockeyutbildning. 

Deltagarna kommer att erbjudas 4 fysiska träffar utspridda under året med kvalitativ isträning och teoripass, samt mellan träffarna kunna få stöd inom områden som exempelvis fysträning, idrottspsykologi samt personlig coachning.  Programmet startar efter sommaren, startdatum anpassas efter Covid19 och dess rekommendationer samt sträcker sig till maj 2021. Exempel på teman de olika träffarna kan innehålla är teori kring målsättning, ispass kring grunder och kravprofil samt hemläxa med individuellt samtal med sin tränare på hemmaplan. 

Sara Ridderlund, sport och föreningsutvecklare med särskilt fokus på flick- och damishockeyn på Stockholms Ishockeyförbund är ansvarig för juniorprogrammets genomförande: “Programmet innebär att vi kan erbjuda en extra utvecklingsplattform för de unga tjejer som idag befinner sig i mellansteget mellan ungdoms- och seniorspel. Vi har tagit fram ett program där unga tjejspelare kommer erbjudas stöd för att fortsätta sin utvecklingsresa. Det spelar ingen roll hur långt tjejerna kommit rent hockeymässigt i sin utveckling, det viktigaste är att de har ett brinnande intresse för ishockey och har en egen drivkraft för att utvecklas samt att de förstår att detta är ett program där de själva ska chippa in ett engagemang, ett driv och att dom känner att dom får de verktygen de behöver för fortsatt utveckling.  

Vem får vara med?

Programmet riktar sig till dig född 2005, 2004, 2003, 2002 och är aktiv spelare i en av Stockholms föreningar. Du är välkommen till programmet oavsett vilken daglig verksamhet du tillhör (FA, DJ, Div1, SDHL, U13-U16, J18).

Innehåll

Juniorprogrammet för flickor innehåller 4 heldagar med start under augusti/september och avslutas i Maj 2021. Det är blandat med praktik och teori. Varje träff byggs kring ett tema och mellan träffarna får deltagarna dels utmaningar i form av hemuppgifter med erbjuds också stöd i form av en personligt kopplad mentor.

Exempel: Träff 1
  • Tema Teori: Att sätta mål & att ha förebilder
  • Fokus is: Tekniska grunder & Kravprofil
  • Hemuppgift: Mål och delmål
Exempel: Träff 2
  • Tema Teori: Mental träning
  • Fokus is: Tävling och prestation
  • Hemuppgift: Övningsbank mental träning
Antagning

Alla flickor som spelar i en Stockholmsförening och är i rätt ålder har rätt att söka programmet. Vid högt söktryck kommer det göras urval då vi vill kunna kvalitetssäkra programmet och kan inte erbjuda alla flickor i distriktet plats. Urvalet görs då efter ett antal parametrar, äldre spelare går före yngre spelare då målet är att fortsätta detta program. Antagningskraven är inte baserat individuella färdigheter.

Antagningen är öppen från 28 Maj - 12 Juni. Efter den 12 Juni sker ett urval och beslut om antagningen skickas ut under Juni månad. Programmet beräknas starta i Augusti för reservation av Covid19 kan detta skjutas upp till September.

Länk till pressmedelande

Kontaktperson: 

Sara Ridderlund, Sport- och föreningsutvecklare  

Sara.ridderlund@stockholmhockey.se 

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic