Hem / Nyheter från Distriktet / Lucka 22 - Jullovsutmaningar & Vinterbingo

Lucka 22 - Jullovsutmaningar & Vinterbingo

Vi står mitt i en pandemi och alla behöver anstränga sig för att begränsa smittan, men med det sagt vill vi inte minska aktiviteten för våra barn och ungdomar, en utmaning minst sagt för alla idrotter. Här kommer lite tips och idéer för rörelse i Jul

Stockholm drabbas varje vecka av 11 000 nya fall av Covid och läget är ansträngt för sjukvården. Kommunerna stänger ner idrottsanläggningar och såklart blir vi i Ishockeyn också drabbade i den bemärkelsen att vi inte kan bedriva verksamhet på is eller i löpspåret tillsammans. Alla får ta sitt ansvar i denna pandemi, håll i och håll ut! Här kommer några digitala tips att dela med oss av som ni kan anpassa och genomföra med era barn och ungdomar med syftet att få rörelse på våra barn och ungdomar. 

Vinterbingo - Sätt i hop en bingobricka för målgrupp med blandade utmaningar. Exemplet på bilden riktar sig till lite äldre barn med möjligheten att använda en skottramp. Det är fantasin som sätter stopp, allternativt får spelarna vara med och komma på varsin ruta i bingot. Skicka ut bingot till laget och beskriv när det ska vara färdigt eller att ni har avstämningar för när man ska fyllt sin bricka. 

Jullovsutmaning i lag - Dela in laget i femmor som tävlar mot varandra under jullovet. Utmaingen kan bestå av att man tex ska ta sig snabbast till nordpolen med sitt lag. Alla laddar ner en gratis app där man kan visa mät sträcka när barnen är ute och rör på sig, laget lägger i hop sina sträckor så gäller det att ta sig först till Nordpoolen.

Diggifys enskilt - Spelarna ses på teams eller tar en föreselfie, sen genomför alla spelarna samma prgram samtdigt för återsamling efter fysen, på teams eller i en chatt där man kan skicka bilder. För många handlar det om att skapa olika tävlingar och utmaningar som kickar i gång den där tävlingskänslan man får på match, kanske lägga in olika tävlingar i diggifysen eller koppla in Försvarsmaktens Träningsapp som kan ta tid och räkna antal i olika fysiska utmaingar!

Rörelsekurvan - För de yngsta barnen vill vi belysa en tidigare lucka i kalendern, nämligen Rörelsekurvan som dessutom har en egen hemsida där ni kan träna och testa vart ert barn ligger på rörelsekurvan. HÄR

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic