Hem / Nyheter från Distriktet / Lucka 21 - Sebastians solskenshistoria!

Lucka 21 - Sebastians solskenshistoria!

Lucka 21 innehåller ett viktigt budskap från Sebastian Conein-Damm som började spela hockey när han va 11 år!

 

Med detta vill vi uppmärksamma barn och föräldrar på att det går att börja med hockey när man är 11 år gammal, och att allt inte är över om man inte har tränat 5 dagar i veckan sedan 3-års åldern. Man kan med fördel spela hockey och utvecklas även om man börjar långt senare.

Skå IK och senare Ekerö/Skå Hockey har gjort allt för att se till att Sebastian fick chansen av att börja spela hockey ”så sent” och fortfarande träna med kompisar i sin egen ålder innan han kunde spela matcher. Det var nyckeln för Sebastian.  Budskapet är att det aldrig är för sent att börjar med något som du älskar. Alla har olika mål i hockeyn och alla ska ha möjligheten att spela.

Här kan du läsa om Sebastians resa

Sebastian lärde sig åka skridskor i september 2017. Då var han 11 år och kunde inte åka skridskor alls. Sebastian är född i England och hade ingen hockeybakgrund i familjen.  Han tränade med Skå IK T07 och T06 från dag 1, men kunde inte spela matcher första året. Han tränade med sina kompisar i 06 och 07 trots den relativt höga nivån, men alla hade tålamod med att han inte kunde klara av alla övningar. Säsong 2, 2018 tränade han med Ekerö/Skå T06 men började spela matcher med T07 blå. Han gjorde sitt första mål mot AIK i en hemmamatch (förlorade 10–4). Alla var oerhört positiva och hjälpsamma vilket ledde till att Sebastian ville träna och spela hockey hela tiden. På returmatchen i Ritorp bröt han benet i en olycka under de första minuterna av matchen och han missade de sista 2 månaderna av säsongen. Säsong 3, 2019 spelade han och tränade med Ekerö/Skå T06 hela säsongen. Säsong 4, 2020 spelade han varje match och tränade med Ekerö/Skå T06 hela säsongen.Sebastian siktar på att spela hockey under gymnasietiden, men inte på ett hockeygymnasium, för att ”han är inte riktigt där än”.

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic