Hem / Nyheter från Distriktet / Lucka 2 - Götas bästa tips till alla Juniorer!

Lucka 2 - Götas bästa tips till alla Juniorer!

Bakom Lucka 2 hittar vi Göta Tranebergs bästa tips för alla Juniorer och seniorer som under rådande tider inte får vara på is.

Idag lyfter vi det högaktuella temat "Coronaanpassad träning för Junior & Seniorspelare" och vi har pratat med Erik Tessmar, sportchef i Göta Traneberg om hur dom på ett inspirerande sätt arbetar med sina spelare som inte får samlas som lag och inte får vara på is just nu. 

Hur arbetar ni med spelare 2004 och äldre som inte får samlas och träna tillsammans?

Vi i Göta Traneberg gör lite olika beroende på åldersgrupp.

J18 spelarena kommer via en app få full hjälp med träningsupplägg, där kommer de också få svara på ett par korta frågor varje morgon de vaknar om hu de mår psykiskt och fysiskt. Beroende på svaren så varierar spelarnas träningsupplägg. Allt detta sköts av vår fystränare.

J20 har delat upp alla spelare i treor som umgås normalt eller går i samma klass/jobb. Dessa ska sedan under december tävla mot varandra i olika typer av uppdrag, vissa delar kommer vara fys styrda andra uppdrag är kopplade till teambuilding på något sätt. Allt genomförs via sociala medier.

Seniorerna kommer att få scheman för att kunna utföra fysträning på ett enkelt och smidigt sätt utan tillgång till gym. De kommer också ha två samlingar via Teams där en form av teori kommer att genomföras.

Har ni några digitala tips att dela med er av? 

Vi känner att sociala medier är enkelt och ett bra sätt att nå fram till ungdomar i den här åldern. Vi använder Instagram för att ge dem tips på övningar och håller en kontakt via bilder och text.  

Eriks bästa medskick till alla pojkar och flickor som inte får vara i ishallen just nu: 

Använd tiden till att göra saker som annars kan vara lidande pga ishockeyn. Men se till att komma ut och röra på dig minst en timme om dagen, om det sen är via träning, promenad eller bara umgås med någon utomhus får man avgöra själv. Hamna inte inomhus hela tiden, det kommer inte hjälpa dig i vare sig skolan, jobb eller inom ishockeyn när den drar igång igen.

 

Bilden på dagens lucka är tydlig: Tar alla ansvar och gör vi det här rätt så är vi snart tillbaka här igen! Känslan av en vinst när man har gett allt!

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic