Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Camilla Sjöholm

20 SEP 2019 13:30
Camilla Sjöholm, Headcoach distriktslag Stockholm inför helgens kvartsfinaler i TV-Pucken. Idag börjar gruppspelet. Vi fick möjligheten att ställa några frågor inför stundande gruppspel.
  • Uppdaterad: 20 SEP 2019 13:30

Nu på fredag börjar gruppspelet. 18 lag ska bli 8 genom 3 kvartsfinalgruppspel. Lag 1 och 2 samt de två högst rankade treorna kommer till slutspel.
Vi ställs mot Blekinge i första matchen, därefter 2 matcher på lördagen mot Medelpad och Värmland. Söndag morgon möter vi Örebro och slutligen Västerg./Bohuslän/Dal.

  • Förra säsongen var du med och bärgade Silver till Stockholm, vilket är ditt starkaste minne från stålbucklan?

Det är från samlingen efter finalen där vi stod upp som ett lag. Vi samlades och vi ledare omfamnade spelarna och visade att vi tillsammans vinner och förlorar. Resultatet har ingen betydelse när känslan för laget är starkast.

  •  Hur är känslan i truppen jämfört med förra året?

Spontant så är min känsla att laget är jämnare i år. För varje år jag varit med så känns det som att vi blir jämnare år för år. Vi vill spela med så många spelare som möjligt där alla spelare är betydelsefulla. Vi är både bredare och jämnare mot föregående år. Spelarna  verkar trivas väldigt bra tillsammans där de peppar varandra både på och utanför isen. Kul att få ihop en sån stor grupp på så kort tid. Det tror vi är ett fungerande koncept, där vi alla respekterar varandras olikheter och lyfter varandras styrkor. 

  • Hur går dina tankar kring uppdraget som Headcoach denna säsong?

Jag har förmånen att arbeta med Lasse Billing som tidigt varit tydlig med att det ska vara en kvinnlig Headcoach för vårt TV-puckslag. Jag gör nu mitt fjärde år som coach där målet hela tiden varit rollen som Headcoach där Lasse under åren gett mig mer och mer ansvar. I år känns det helt naturligt att kliva in i rollen som Headcoach. Det har varit helt fantastiskt för mig att få den coachningen genom åren. Jag vill verkligen credda Lasse Billing och hela ledarteamet . Vi trivs så bra ihop, vi hjälps åt, titlarna sätts åt sidan och vi hoppas att det speglar av sig på både spelarna och spelet, där vi hela vägen upp i lagledningen föregår med goda exempel för våra spelare.  

  • Hur har upptakten gått sett ut. ? Några hemläxor? 

Vi har faktiskt träffats väldigt lite, vilket i sig inte är onormalt. Uttagningen har skett vid två tillfällen för ett par veckor sedan. Allt gick på en helg med uppvisningspel en fredag och lördag och till söndagen var truppen uttagen.  

Därefter spelade vi  en turnering där vi hamnade i final mot Sthlm Reuinon, (bestående av  tidigare TV-puckare och andra spelare från Div 1)

Medskicket till laget var att de fått höra av sig de haft frågor, det är för mycket matchfokus vid de få tillfällena vi mötts innan. Spelarna har fått  höra av sig om de vill få feedback. Ett par spelare har hörts av och vi har coachat dem individuellt kring deras frågeställningar.  Hemläxan har i stort varit att sköta sina rutiner. Träna, sköta skolan, äta och sova ordentligt..

Rutinerna är jätteviktiga. Hur vi är, hur vi uppför oss och som helhet som är viktigt. Vi representerar Stockholmsdistriktet och med det följer ett ansvar. Noggrannhet och struktur är något som vi arbetar med mycket både på och vid sidan om isen. Alla vet vad som ska hända, alla är förberedda, det skapar en trygghet. 

  • Vilka ser du som era största konkurrenter?

Det är så svårt att säga då det kommer så många nya spelare till turneringen varje år. Ena året så kan ett  lag vara starkt och tippade favoriter inför nästkommande år, sen så blir det ett helt nytt lag som man möter där och då, det är utmanande i sig. Svårt att säga för att vara ärlig. 

  • Finns det någon spelare vi ska hålla ett extra öga på?

Det finns många av stockholmspelarna som har en ljus framtid inom hockeyn. Här är det laget före jaget. Vi går in med 20 sepelare 6 ledare och 3 mv. Så svaret blir Stockholm.

  • Känner du att ni fått rätt förutsättningar för kvartsfinalgruppspelet

Absolut, vi känner att det är väldigt jämställt i Stockholm och att vi från laget känner stort förtroende för distriktet. Stockholm gör ingen skillnad på sina TV-puckare, vi får samma förutsättningar som alla andra. Det gör att vi stolt kan respektera distriktet.

 

Tufft spelschema väntar och vi från Förbundet önskar vårt Stockholmsgäng lycka till!

Matcherna kan ses på webb-TV
Matcherna i TV-pucken kan ses på webb-TV: https://svenskhockey.tv/ 

Matcherna online
Alla matcher kan följas online här:
http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Live/10398

 

Skribent: Andreas Hawerfors
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info