Hoppa till sidans innehåll
Foto: Andreas Hawerfors

Global Series= massor av föreningsspecifika evenemang.

08 NOV 2019 17:37
Att Global Series är i Stockholm har nog inte passerat någon hockeysjäl obemärkt. Tillsammans med vår kontakt Mark Black, Vice President, International Operations och hans team har vi under veckan genomfört 4 riktade evenemang
  • Uppdaterad: 08 NOV 2019 17:37

Vårt samarbete med Global Series från 2017 fortsätter och i år fårvi  se Tampa och Buffalo mötas i Globen under två intensiva matchdagar. Det är dagar som dessa vi önskar billiga biljetter och oändligt med platser inne i vår Glob. Men icke. 

Tack vare vårat samarbete så har vi under de gågna veckorna planerat för en uppsjö med aktiviteter under matchveckan vecka som vi vill rapportera. 

 

I måndags så hade vi en smygpremiär med vårt integrationsprojekt där 15 barn från Jordbroskolan i åldrarna 7-9 år fick testa på ishockey för första gången.

I samarbete med NHLPA som skänker 20 kompletta utrustningar till programmet och vårt mentorsprogram Unga Ledare så genomfördes aktiviteten med 15-talet unga ledare som faddrar till våra nya spelare på isen.

Det var en väldigt uppskattat aktivitet som bjöd på överraskningar i form av deltagande NHL-stjärnor från båda lagen.  Ni kan läsa mer i artikeln här och dessutom se en film från aktiviteten.

Under torsdagen så genomfördes Open Practice där alla föreningar i Stockholm Hockey Cup fått nominera  individuella spelare och ett helt lag lag från resp förening. Drygt 600 spelare med ledare fick från läktaren uppleva 2 NHL-träningar inne i Globen, här finner ni en artikel från NHL.com.

 

På torsdagskvällen genomfördes 2 seminarium. Ett domarevent och ett tränarseminarium.

Till Domarseminariet stod 18 förväntansfulla domare med ett ålderspann på 13-64 år. Seminariet var uppdelat i två delar, off-ice och on-ice

Seminariet inleddes med 40 minuter där NHL-domarna berättade om sin vardag. De fyra som är i Stockholm är alla rutinerade killar, alla har familj och barn.

Fun facts: Under säsong är huvuddomarna på resande fot ca 25 dagar i månaden, 12-13 matcher, linjedomarna lite mer lokalt, men fortfarande ca 20 dagar i månaden på resande fot.

Den fysiska träningen görs till största del på sommaren, då campen innehåller alla möjliga fysiska tester. Under säsong är det mer återhämtning som gäller, då tiden är knapp med allt resande.

Att få gå på samma is som Tampa Bay Lightning med Victor Hedman i spetsen strax innan gjorde domarna lite star struck.

NHL-domarna körde hårt med stockholmsrekryterna; uppvärmning, tekningsövningar, avvaktande utvisningar i rörelse, att ta sig in mot mål vid målsituation… Att som linjedomare ta sig ur zon efter tekning…

Efteråt var det traditionsenligt allmän bonding och ”Kodak” moments.

 

 

  

I Restaurang Akademiens lokaler en chipp från Globen genomfördes ett Coach-seminarium.

40 talet föranmälda tränare U9-U15 från distriktet fick lyssna till Paul MacLean, senast hos Ottawa Senators och Rob Zettler, senast hos San Jose Sharks.

Temat för kvällen var både spelarutveckling och ledarskapsutbildning.

Några stalltips från Paul och Rob var att ”keep it simple” Bättre att ha färre antal övningar och bemästra dem istället för många och komplicerade med medelmåttigt resultat.

Fysisk aktivitet förordas på enkla klassiska övningar som balans, rörelse och koordinationsövningar och senare styrkeövningar enbart med den egna kroppsvikten.

Många insikter, och erfarenheter delades. Många intressanta frågor ställdes och våra tränare hyllades av Paul och Rob för det arbete alla ideella tränare investerar i våra spelare.

Skribent: Andreas Hawerfors
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info