Hoppa till sidans innehåll

Från WGIHW till final i TV-Pucken!!!

03 OKT 2019 15:31
5 snabba till Ella Planting-Bergloo som för några år sedan klev in i en ishall under World Girls Hockey Weekend och gick all-in....Resten står skrivet i framtiden.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2019 15:31

5 Snabba med Ella Planting-Bergloo och mamma Filippa.

 

-Från WGIHW för tre år sedan till finalspel i TV pucken inom kort, hur har den resan ens varit möjlig?

-Det första året tränade Ella med hockeyskolan i föreningen samt med klubbens få tjejer. Ledarna var mycket uppmuntrande och inkluderande. De arbetade även individuellt med tjejerna, Ella fick alltid nya utmaningar, något just hon behövde utveckla. Ella fick mycket stöd och pepp. Efter ett år började Ella träna med pojkar 05 i klubben. Både ledare och spelare var även där mycket välkomnande. Det var nervöst att spela med killarna men också en positiv utmaning. Ella gillar att slåss i underläge, att få vara sämst, då kan det ju bara bli bättre, berättar mamma Filippa. 

-När Ella är intresserad av något går hon "all in", är engagerad och vill lära sig allt. Att åka skridskor var hennes största utmaning, men spelförståelsen hade hon från innebandyn. Under Ellas lågstadieår spolades is på skolans fotbollsplan, Ella åkte skridskor varje rast. Hon hade tjatat i flera år om att få börja på hockey, men eftersom hon då höll på med flera sporter sa vi nej. En kompis tog med henne till WGIHW och sedan var hon fast.

Nu är hon även paraplyspelare i SDE, då har hon möjlighet att spela match med tjejer.

Ella spelar fortfarande innebandy och det är ett pusslande för att få träningar och matcher att gå ihop, men alla ledare har varit stöttande och uppmuntrat multisportande.

 

-Har du några råd till föräldrar gällande prova-på eventet WGIHW som går av stapeln nu i helgen?

 -När Ella tjatade om att få börja spela hockey trodde jag att hon behövde all utrustning. Att skaffa det bara för att testa på kändes orimligt. Ella hade skridskor och hjälm, sedan lånade klubben ihop utrusning till henne. Jag tror de flesta klubbar idag erbjuder låneutrustning, så den biten behöver man inte oroa sig för. 

Även jag hade fördomar mot hockey och den jargong jag trodde fanns inom sporten. Det var helt underbart när det visade sig vara precis tvärt om. Fantastiska ledare och en mycket positiv gemenskap. avslutar Filippa. 

 

-Ella, vad är det roligaste med hockeyn?

 -Att man spelar i ett lag, lagandan.

Man tränar på många olika saker, det blir aldrig tråkigt.

Det finns så mycket mer att lära sig. 

Att spela matcher.

 

-Har du någon förebild/er (all idrott alernativt vid sidan om sporten) motivera gärna:

 -Danijela Rundqvist eftersom hon också började spela hockey sent, men har tagit sig hela vägen till toppen. Hon är också en trevlig person som vill utveckla hockeyn. Hon har spelat för Djurgården vilket jag också vill göra i framtiden:-) Jag gillar henne också för att hon är en tävlingsmänniska som bl.a har vunnit Mästarnas mästare.

 

-Hur ser du på kommande finalspel?

 -Det ska bli roligt att träffa laget igen, vi har så bra stämning. Fortsätter vi kämpa som ett lag tror jag vi tar oss hela vägen till finalen. Det är roligt att få spela med så duktiga tjejer och jag ska ge järnet och göra mitt bästa. Det ska även bli roligt att få se andra duktiga spelare på isen. Jag ser verkligen fram emot att få spela matcherna!

 

Nu till helgen 5-6/10, 2019 så är det World Girl IceHockey Weekend runt om i världen och framförallt Stockholm. Ta med döttrarna eller tjejkompisen till en arrangerande ishall i din närhet. Nedan finner du de många föreningarna som arragerar detta. Klicka på din förening nedan så får du mer information om just deras arrangemangs genomförande med tid etc. 

Boo HC

Brinkens IF

Djurgårdens IF

Haninge Anchors HC

IF Vallentuna

IFK Österåker

IK Waxholm

Järfälla HC

Nacka HK

SDE HF

Sundbyberg IK

Trångsund IF 

Täby HC

Värmdö HC

Väsby IK HK

Älta IF

Skribent: Andreas Hawerfors
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info