Hoppa till sidans innehåll

Förtydligande gällande camper, cuper samt träningar

13 AUG 2020 13:52
Vi får en hel del frågor gällande cuper och även upplägg för camper/träning. Därför kommer här ett förtydligande kring vad ni i föreningarna har att förhålla er till.
 • Skapad: 13 AUG 2020 13:52

I dialog med Svenska Ishockeyförbundet och övriga regioner inom svensk ishockey har det utarbetats ett antal föreskrifter som är gemensamma inom hockeyn. Tävlingsmatcher och resor är ju godkända men tänk på att ni inte får överskrida 50-gränsen för antal personer i hallen. Det innebär att match är möjlig i första hand mellan två lag. Ska tillstånd för cup/turnering beviljas behöver arrangören visa ett upplägg som säkerställer att detta följs, dvs anpassat spelschema med tillräckligt glest mellan matcherna för att följa 50-gränsen vilket även innebär att ingen publik är tillåten i hallen. Observera: att om ni planerar en cup/turnering ska plan för hur detta ska efterlevas samt tidsmässigt upplägg bifogas tillståndsansökan. Använd och bifoga även Folkhälsomyndighetens riskbedömningsverktyg som ni hittar via nedanstående länk.

 

Även vid camper och träningsverksamhet i föreningen är 50-gränsen är grunden. Utöver den finns också att antal andra faktorer som ni som arrangör/förening behöver säkerställa både för träning och tävlingsverksamhet. Några exempel på vad ni behöver beakta:

 • Försök komma så ombytta som möjligt – minska tiden i omklädningsrum/begränsa antalet spelare per omklädningsrum
 • Tvål, handsprit, pappershanddukar, utökad städning osv – påminn barnen om handtvätt och hygien
 • Säkerställa att inga föräldrar/medföljande vistas i anläggningen, på läktare, utanför och i omklädningsrum tex
 • Egna vattenflaskor/handdukar är ett måste – inga gemensamma, drickfontäner odyl
 • Öka avstånden i båsen – markera och håll efter
 • Hur undviker ni trängsel vid in/utpassering i hallen och isen?
 • Kan ni anpassa verksamheten på andra sätt, nyttja uteytor osv?
 • Skyltar i och i anslutning till anläggningen
 • Fler än 50 personer är inte tillåtet samtidigt. Tänk också på att 50 är maxgränsen, dvs tänk igenom hur ni kan anpassa verksamheten utifrån en säkerhetsbedömning i första hand, inte utifrån maxgränsen. Ni kan med andra ord inte vara fler än 50  på isen samtidigt och snarare sikta på avsevärt lägre antal. Det vi hört är att många delar upp i max 25/30 per grupp och säkerställer att grupperna inte har någon som helst kontakt med varandra på is, i omklädningsrum, bås, in/ut-passering, matservering odyl.
 • Tydlig kommunikation till medlemmar, deltagare och föräldrar kring vad som gäller

 

Givetvis behöver alla deltagare såväl tränare, ledare som spelare också vara helt symptomfria. Använd och informera om självskattningen som ni hittar via länken.

Vi är förstås medvetna om att detta innebär utmaningar för er i föreningarna men det är viktigt att vi alla hjälps åt att hålla träningar och matcher igång på ett ansvarsfullt sätt.

 

Läs igenom informationen i länken och använd också riskbedömningsverktyget som ni hittar via länken:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

 

Fullständiga riktlinjer för barn och ungdomsishockeyn bifogas också:

https://www.swehockey.se/forening/nyheterforforeningar/Juni2020/coronapandeminriktlinjerforsportsligverksamhetforbarnochungdomsishockeyn

 

Skribent: Simon Stigenberg
Epost: This is a mailto link

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info