Hem / Nyheter från Distriktet / "Enstaka matcher" för ungdomar startar!

"Enstaka matcher" för ungdomar startar!

Från och med vecka 5 är det tillåtet att spela "Enstaka matcher" för ungdom som innebär maximalt en match i veckan/spelare. Läs här om hur vi gör detta säkert för våra barn och ungdomar och vad som gäller för alla!

Från och med vecka 5 så tillåts det att spela enstaka matcher inom Svensk Ishockey. Se länk från Svenska Ishockeyförbundet nyhet: Svenska Ishockeyförbundet

 I Stockholm kommer vi från Stockholms Ishockeyförbund lägga ut matcher för att underlätta med tillstånd, domare osv. Detta är inga serier utan enskilda träningsmatcher i enlighet med de direktiv vi fått. Matcher mot närliggande lag och max 1 match per vecka. Vi vill tydliggöra att dessa matcher inte måste spelas utan att det är frivilligt. Inga spelare ska spela sjuka. Inga matcher får spelas utöver de som sätts upp av Stockholms Ishockeyförbund, i samarbete Södermanlands Ishockeyförbund regi (Uppland och Gotland spelar enbart i sitt distrikt).

Alla lag som deltagit i Stockholm Hockey Cup kommer att lottas in i dessa matcher tom 25 april med max 1 match per vecka. (Vi vet att alla kanske inte har is öppen i sina hallar och då ställer ni in er match eller byter hemma och bortaplan med motståndare.)

U15 & U16  kommer vi lägga matcher utifrån nivåer samt geografi. U12-U14 & Flickor A kommer vi lägga matcher utifrån geografi. Man får som sagt spela en match i veckan per spelare. U9-U11, Flickor B & Flickor C kommer tilldelas matcher i geografiska grupper samt endast max två föreningar per arena (2 lag per förening). Dessa kommer spela varannan vecka från vecka 6. Spel varannan helg i dessa åldrar.

Inga dispensspelare (paraplyspel) tillåts! Välj en spelplattform för er som har fler. Håll lagen intakta för att minska smittspridning. Inget dubbelspel tillåts (Tex Flickor B och C)

Mer information till föreningsföreträdarna kommer från tävlingsavdelningen. Har ni frågor, vänd er till närmsta sportsliga ansvarig i er förening. Vi är tacksamma för er förståelse i frågorna, det går fort och allt är i dagens läge preliminärt men instruktioner för varje matchtyp kommer också komma ut.

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic