Hem / Nyheter från Distriktet / Coronaanpassa Hockeyskolan!

Coronaanpassa Hockeyskolan!

Veckans tredje nedslag bland hockeyskolor vi vill belysa extra rör sig om Tyresö/Hanvikens arbete med att coronaanpassa den verksamhet som berör många barn!

Tredje dagen denna vecka vill vi lyfta utmaningarna det medför att Covidanpassa den verksamhet som inkluderar många barn. Vi har pratat med Tyresö/Hanvkien som har en av Stockholms största hockeyskolor med 181 spelare till säsongen 2020/2021. 

Hur har ni anpassat era numeräer till den pandemisituation vi befinner oss i?

Vi har löste det så att alla grupper har egen istid och egna korridorer i ishallen. Vi har 4 olika hockeyskolor. Vi har inga föräldrar i ishallen. I de grupperna med barn födda 2013, 2014 samt flick så lämnar föräldrarna spelarna utanför dörren till ishallen ochpå samma sätt när passet är slut så lämnas spelarna av en ledare utanför.

Det som gäller med de som är födda 2015 så får 1 st förälder följa med in i omklädningsrummet med spelarna för att knyta skridskor. Vi vill att spelarna skall komma så ombytta som möjligt sedan få föräldern lämna ishallen och vänta utanför, föräldern blir sedan insläppt i omklädningsrummet när träningen är slut och alla spelare åter befinner sig i omklädningsrummet.

Den yngsta gruppen som är födda 2016 i vår hockeyskola kommer att starta 5/12 pga corona. Detta för att hålla nere antalet till 50 personer i skalet som vi har fått information om att göra.

Vidare kan man läsa på hemsidan för hockeyskolan kring regler och rutiner vad det gäller att anpassa verksamheten till den pandemi som råder.

Vad har ni gjort för att lyckats bli så många i er hockeyskola?  

Nyckelfaktorn för att lyckas med vår hockeyskola är att vi ser alla spelare, pojkar som flickor. Vi har bra ledare som är engagerade och spelarna har kul på isen. Vi inkluderar alla och har en tydlig struktur för vår verksamhet.

 

Med det rådande läget kommer också utmaningarna i organisationen kring att bedriva en hockeyskola. Tveka inte att höra av er om ni vill ha fler tips på konkreta lösningar. Det finns fler goda exempel på föreninagr och deras lösningar med att kunna coronaanpssa hockeyskolan på bästa sätt! Maila till: This is a mailto link 

Exempel på tips:

- Byta om hemma för att slippa omklädningsrumsmiljön

- Ha samma träningströja hela säsongen

- Information på hemidan och i ishallen om vad som gäller

- Rutiner för in och utpassering i hallen för hockeyskolan

- Ingen "drop in", endast föranmälan till hockeyskolan 

 

 

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic