Hoppa till sidans innehåll

Att komma långt genom att bara ändra EN sak i taget

20 SEP 2019 15:09
En summering från vår årliga NPF-utbildning.
  • Uppdaterad: 20 SEP 2019 15:09

NPF – Hur kan jag som ledare inkludera alla

På tisdagskvällen genomfördes den årliga NPF utbildningen i Stockholms Ishockeyförbunds regi i samarbete med Stockholmsidrotten. 22 deltagare från 13 föreningar fick en mycket givande, inspirerande och lärande kväll av föreläsaren Lotta Wanning.

 Efter en kort och tydlig genomgång av vad NPF är för något visades en film där barn och ungdomar med olika diagnoser berättade om sin skolgång. Mycket handlade om hur miljön är, hur man bemöts osv. Avslutningsvis berättade ungdomarna om hur en bra miljö för dom skulle vara.

Detta är väldigt överförbart till idrotten och vår miljö i den. Viktigast är att skapa tydliga strukturer, lära känna individer och dess behov och anpassa verksamheten efter dessa. Alla delar konstaterar vi att alla barn oavsett diagnos eller inte både mår bra av och vill ha struktur.

Deltagarna fick sedan arbeta i små grupper med att ta fram olika case som uppstår i idrottsmiljön. Två i gruppen fick sedan ösa på olika lösningar på situationen som den tredje deltagaren bara fick notera. Lösningarna redovisades i storgrupp för att ge så många som möjligt olika förslag.

 Många nöjda deltagare som gick hem med nya eller vässade verktyg i verktygslådan.

Lottas avslutande "tips från coachen" är att det räcker långt med att bara ändra på EN sak i taget och att det räcker långt.

Skribent: Andreas Hawerfors
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info