Hem / Nyheter från Distriktet / Årets pristagare

Årets pristagare

Varje år i samband med årsmötet delar Stockholms Ishockeyförbund ut en rad olika priser, detta år är inget undantag. Det priser som delats ut är Stockholmsplaketten, Torsten Flygelholms minnesfond, Flickhockeyfondens ledarstependium samt Årets DAIF.

Stockholmsplaketten säsongen 2019-20

Thea Johansson

Thea har ett stort engagemang och fantastisk utveckling både på och utanför isen. Thea har representerat Stockholm Stålbucklan och TV-pucklag två gånger och hon har bidraget till lagets topplaceringar bägge gånger, framförallt med hennes skickliga försvarsspel. Samtidigt som hon varit en ledande spelare på isen har hon även föregått med bra exempel och mycket glädje utanför.

Vi i Stockholms teamet önskar Thea en fantastisk hockeykarriär och vi är säkra på att inom några år få se henne i den blågula tröjan.

Liam Öhgren

Liam är en bra förebild för sina lagkamrater och andra hockeyspelare genom sin noggrannhet och sätt att vara. Han förbereder sig alltid på ett föredömligt sätt, arbetar hårt på isen för lagets bästa och bemöter lagkamrater, motståndare och funktionärer på ett schysst sätt. Dessutom är han en duktig hockeyspelare och har varit en stor del av både sitt klubblags och landslagets framgångar under den gångna säsongen.

Torsten Flygelholms minnesfond

Johan Larsson

”Förutom att Johan har coachat Team06 ända sedan Hockeyskolan (700 träningar och 200 matcher) så är han en person som alltid ställer upp på alla spelare i klubben.

Johan ställer utan att tveka upp på våra yngsta tjejer i klubben när de skulle åka iväg på Hockeyskoj en tidig söndagsmorgon och det saknades en tränare. Team08 stod utan tränare ett flertal matcher och vem kommer då självmant och anmäler sig till att åka med på matcherna? Jo Johan Larsson.

Vårt rekreationslag Lightning Ladies gav sig ut på is igen i slutet av säsongen men stod utan tränare – och vem tar på sig uppdraget? Johan.

Johan är en person med stort hjärta för hockey. Han ser alla spelare oavsett om det är den yngsta på hockeyskolan till våra damer i Lightning Ladies. Trots en ond rygg så ger han sig ut på isen i tid och otid.

Att Johan kan hockey det vet vi, men att se något bra i alla spelare oavsett nivå är stort.

Barn, ungdomar och vuxna dras till Johan på grund av hans värme, kärlek till hockey och att de känner sig sedda i hans närhet.

Att inte bara se ”sitt eget lag” utan att ge sin tid till alla som behöver den ser vi som stort.

Spelare och föräldrar i HKHC kan inte nog tacka Johan för alla hans insatser under många år”

 

Flickhockeyfondens ledarstipendium

Agneta Vitalisson

Agneta har i många år brunnit, och fortsätter att brinna, för flickhockeyn. Hon har en dotter i vår förening som nu spelar i Flickor A, men även när det är Flickor B/C-träningar så är Agneta där och roddar och fixar med allt det logistiska och får saker att funka.

Hon har även varit drivande i grundandet och utvecklandet av GT Hockeycamp för tjejer, som i år hölls för tredje året i rad och som visat sig vara mycket uppskattad av tjejerna.

 

2018 var det 23 tjejer med, 2019 var det 33 och i år var det 50 tjejer med (och då hade vi uppemot 10 tjejer som fick hoppa av pga sjukdomar och reseproblem pga COVID-19). I år var hela 14 Stockholmsföreningar representerade av deltagare på campen - kul!

Agneta jobbar dessutom både dag och natt på en specialintensivvårdsavdelning för patienter sjuka i COVID-19 (och annat, men just nu uteslutande COVID-19), och trots att hon egentligen är helt slutkörd fortsätter hon med samma engagemang jobba för tjejernas bästa och utvecklingen av hela flickhockeyn. 

Tack vare Agnetas engagemang har antalet tjejer i vår förening på ett par år vuxit från att ha varit ca 15 tjejer till att nu snart vara uppe i 50 tjejer - hur kul som helst, och till väldigt stor del Agnetas förtjänst!

 

Årets DAIF

Emil Lindberg

Domarkommittén har utsett Emil Lindberg som årets DAIF.

Emil har på ett föredömligt sätt byggt upp sitt DAIF-arbete med kommunikation, glädje och gemenskap. Emil har visat att han brinner för att utveckla och rekrytera domare. Han har mycket bra kommunikation med föreningarna och har på så sätt fått domargruppen att ses som en del av föreningen. Detta har förenklat rekryteringen av nya domare och även skapat ett större intresse för domarskapet. Emil har lyckats behålla domare samtidigt som han också varit duktig på att rekrytera upp domare till distriktet. Emil är en bra samarbetspartner inom DAIF-gruppen och han tvekar inte på att använda sina egna resurser i andra föreningar när det behövs. Emil innehar samtliga egenskaper som krävs för att utföra ett utomordentligt arbete som DAIF. Vi är glada över att Emil tar sig an ansvaret och driver ungdomsdomarverksamheten i rätt riktning.

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic