Hem / Nyheter från Distriktet / TV-pucken 2021

TV-pucken 2021

Information, upplägg och riktlinjer gällande TV-pucken 2021

Som alla såklart vet har hela säsongen varit på ett annorlunda sätt. Detta har även påverkat hur vi ska lägga upp uttagningar och förberedelser för TV-pucken. Nu när vi vet mer har teamen och ansvarig tjänsteman tillsammans bestämt oss för det upplägg som kommer att gälla. Nedan presenteras upplägget, men vi vill vara tydliga med några saker i detta lite annorlunda upplägg.

Våra team har ett riktlinjesdokument att förhålla sig till och i det framgår bland annat hur uttagning ska gå till. Det som är viktigt att understryka är att det är de huvudansvariga tränarna som äger hela uttagningsprocessen ihop med sina team, men huvudansvarig tränare har det sista ordet. Ett normalt år ser ut som följer. Scouting är den stora delen i uttagningsprocessen, på pojksidan har vi ”visa upp sig tillfälle”. Under processen har teamen även kontakt med sportchefer och tränare för att få extra inputs. Teamen har även möjligheten att ta in ranking som ett extra verktyg/input. Mer om ranking och dess syfte nedan.

I år har våra team sett väldigt begränsat med matcher, men teamen har i grunden en bra koll på spelarna ändå. För att ta in extra input har vi i år valt att aktivera ranking mer än tidigare. Det är oerhört viktigt att veta att rankingen bara är ett extra stöd/verktyg till teamen. Man vill få en bild av spelarens egenskaper och spetskompetenser. Det handlar mycket mer om spelartyp, attityd, fair play osv än hur mycket speltid, mål eller assist en spelare har. Precis som tidigare har teamen även en tät dialog med lagtränare och sportchefer. Teamen ska bygga ett lag på väldigt kort tid och därför vill de vid behov kunna tillämpa detta extra stöd om det är så att spelaren blir aktuell för bruttotrupp som teamet tar ut. Således är rankingen på intet sätt avgörande för uttagning till bruttotrupper.

Vi vill understryka att huvudansvarig tränare i respektive TV-pucklag ansvarar fullt ut för vilka spelare som tas ut till de olika stegen.

 

Upplägg hösten 2021

Flickor:

V33 Läger 1, 21-22/8. Anmälda spelare (öppen anmälan) delas upp i lämpligt antal lag, troligen 5 eller 6 st lag där avsikten är att varje lag består av 15+2 spelare. Varje lag/spelare spelar 4 eller 5 matcher à 2x20 min. Detta läger blir koncentrerat till matcher. Spelarna kommer ombytta och spelar match. För att sedan avvika för att på egen hand äta osv för att sedan komma tillbaka till nästa match. Vi kommer ej att ha teori eller samlingar utan håller detta så coronasäkrat det går. Efter detta läger meddelas en ny bruttotrupp på 30+4 som kallas till läger 2. OBS! Vi har valt detta upplägg denna gång där samtliga spelare får chansen att visa upp sig under en intensiv matchhelg.

V34 Läger 2, 27-29/8, 30+4 spelare. Lägret genomförs enligt tidigare upplägg men blandat träning, teori match. På lördagen meddelas 20+3 spelare. Spelare som ej går vidare får individuell feedback. På söndagen samlas den uttagna truppen, dvs 20+3 spelare

V35 Läger 3, 3-5/9 , 20+3 spelare i den tänkta TV-pucktruppen

V37 Kvalspel 17-19/9 (Plats ej klart)

V43 Läger 4 (om slutspel), 30-31/10

V44 Slutspel 3 (4)-7/11 i Skövde/Mariestad

Pojkar:

V33 Läger 1, 21-22/8. 75 + 10 (per lag i Nord och Syd) spelare tas ut. Dessa delas in i 5 lag om 15+2, varje spelare spelar 4 matcher à 2x20 min. Detta läger blir koncentrerat till matcher. Spelarna kommer ombytta och spelar match. För att sedan avvika för att på egen hand äta osv för att sedan komma tillbaka till nästa match. Vi kommer ej att ha teori eller samlingar utan håller detta så coronasäkrat det går. Efter detta läger meddelas en ny bruttotrupp på 30+4 som kallas till läger 2. OBS! Vi har valt 75+10 spelare då vi anser att vi får ett stort urval och vi känner att det är ett bra upplägg där många spelare får chansen att visa upp sig under en intensiv matchhelg.

V34 Läger 2, 27-29/8, 30+4 spelare. Lägret genomförs enligt tidigare upplägg men blandat träning, teori match. På lördagen meddelas 20+3 spelare. Spelare som ej går vidare får individuell feedback. På söndagen samlas den uttagna truppen, dvs 20+3 spelare

V35 Läger 3, 3-5/9 , 20+3 spelare i den tänkta TV-pucktruppen

V36 Kvalspel 10-12/9 i Enköping

V43 Läger 4 (om slutspel), 30-31/10

V44 Slutspel 3 (4)-7/11 i Skövde/Mariestad

 

Ovanstående förutsätter givetvis att gällande restriktioner och smittläge tillåter upplägget

 

 

Förfrågan om att vara arrangör:

Under V15 kommer förfrågan att skickas ut till föreningarna om att stå som arrangör för ovanstående läger. Då skickas ett offertunderlag med specificera innehåll av antal istids timmar, antal måltider (lunch, mellanmål, middag), teorilokal, omklädningsrum, sekretariat osv, Om ni som förening redan nu vet med er att ni kan/vill stå värd för ett eller flera av arrangemangen emotser vi ett mail med intresseanmälan om detta så får ni offertunderlaget under V15. Bra att veta är att vi i år kommer att ha en grupp per lägerplats och tillfälle (tidigare tex Nord och flickor ihop). Det kräver samtidigt fler lägerplatser och vi hoppas att ni föreningar kan hjälpa oss med detta.

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic