Hem / Nyheter från Distriktet / Inkluderande hockeyskola

Inkluderande hockeyskola

På vår fjärde dag lyfter vi återigen en förening som har en inkluderande ton i hockeyskolan, nämligen FOC Farsta!

Nytt från i år är att alla föreningar som söker stöd hos Svenska Ishockeyförbundet för att bedriva hockeyskolor förväntas starta en flickhockeyskola på egen istid och det är också fler föreningar som har flickfrågan på agendan!

Idag möter vi FOC Farsta som verkligen dragit igång en satsning för att bli en mer inkluderande förening!

 

Hur kommer det sig att ni startar upp en hockeyskolegrupp för flickor i år?

Vi har ett långsiktigt mål att få igång flickverksamheten i föreningen igen och har sett att gemensam hockeyskola för killar och tjejer tenderar tyvärr att slå ut tjejerna tidigt. Vi startar nu upp Tre Kronors Hockeyskola för flickor på egen istid då vi ser att det är vägen framåt för oss.

 

Hur många är ni och när kör ni?

Vi är just nu 8-10 tjejer TKH och 10-15 tjejer i islekis. Vi hoppas såklart på att bli fler under året och jobbar hårt för att synas i vårt område just nu. Vi kommer att ha prova på dagar med skolor i närområdet under november och december som vi hoppas renderar i fler tjejer. Vi kör TKH Flick onsdagar 17.30-18.30 samt lördagar 11.30-12.15.

 

Vad anser ni är kritiska moment i flickhockeyskolan denna säsong? (utmaningar)

Vi ser inga stora hinder framåt. Vi är optimistiska och kämpar på med full kraft. Jobbet att få till en bra och fungerande flickverksamhet kommer inte att göras över en natt utan med ihållande arbete över tid.

 

Vad är målet med flickhockeyskolan?

Målet är såklart att vi kan få till flicklag i föreningen igen. Vi sliter hårt med att få ihop en ”full stege” i våra ungdomslag och saknar idag ett lag på pojksidan men alla lag på flicksidan.

 

Vad tror ni är framgångsfaktorer för att lyckas få denna verksamhet lika ”naturlig” som killarnas hockeyskola?

Att stå fast vid att ha en egen flickgrupp och skapa bra förutsättningar för tjejerna. Vi tror självklart att det kommer att vara lättare över tid när vi väl är igång och har en stark verksamhet. Vi är idag i en uppstartsfas men är övertygade om att har vi en bra verksamhet över tid så kommer tjejernas kompisar ner och testar på. Då blir vi fler och kan bli ännu bättre.

 

 

Utöver Flickhockeyskolan har Farsta också startat i gång FOC Farsta Cobras, ett rekreationslag för damer och nybörjare som vill testa hockey. Hockey är en sport för alla, oavsett om du är 5 eller 45!

 

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic