Hoppa till sidans innehåll

Hemmaplansmodellen

22 APR 2020 17:13
Pilotprojektet hemmaplansmodellen är i full gång i 10 av Stockholms föreningar, i denna nyhet kan du läsa om Pär Forsmarks (ordförande, Spånga Hockey) tankar kring projektet.
  • Uppdaterad: 22 APR 2020 17:13

Pilotprojektet kring hemmaplansmodellen med 10 av Stockholms föreningar är i full gång, i kväll är det dags för möte två som i dessa tider sker digitalt. Träffarna med hemmaplansmodellen sker tillsammans med Ulf Rustas och Sara Ridderlund, sport och föreningsutvecklare på förbundet, Håkan Strömberg från RFSISU samt Jonas Jansson från Djurgården.  
 
Vi har ställt tre frågor till Pär Forsmark, Ordförande i Spånga Hockey, en av föreningarna i projektet och som arbetat flitigt kring hemmaplansmodellen sedan projektets start. 

 

Vad har arbetet kring hemmaplansmodellen inneburit för er i Spånga? 

Vi ser att det tillhandahållit en struktur och ett ramverk för att strukturera dialogen, utifrån olika perspektiv såsom målgrupper i en förening.  Jag skulle också säga att gruppen som arbetar med frågan helhjärtat slutit upp kring det här området, som jag skulle vilja hävda är en av centrala anledningarna till att man engagerar sig ideellt i en förening. Man vill bidra till att den utvecklas, och många människor är vana i sin yrkesroll att jobba på ett strukturerat metodinriktat arbetssätt.  

Vad har ni gjort för förändringar i och med införandet av hemmaplansmodellen? 

Vi har på kort sikt redan beslutat om en del förändringar i hur vi skall kommunicera gentemot olika roller inom föreningen såsom ledarna, föräldrar mm. Då vi gemensamt brinner för att göra idrotten mer tillgänglig, så ser vi tyvärr att den ekonomiska tillgängligheten är en av de stora utmaningarna för många. Det är bitvis orimligt att det skall kosta som det gör att spela ishockey i stockholmsregionen. Som ett led i att driva en förändring och även bistå med ökad transparens kring vad det kostar att spela ishockey kommer vi inför höststarten göra följande förändringar.  

Respektive lag kommer få komma in med årsplanering kring vilka cuper, träningsläger mm som de avser att delta iTydlig start på säsongen där vi sätter alla föräldramöten under en vecka och ser till att styrelsen kan närvara/vara representerade vid dessa.  
 
Hur ser du på nästa säsong med hemmaplansmodellen som verktyg för er i Spånga?  

Jag tror att det kommer att kunna vara ett kontinuerligt verktyg att arbeta med. Att stegvis ta förändringarna så att det efter ett tag blir helt naturligt, vilket många initialt kan se som en stor förändring.  

Skribent: Simon Stigenberg
Epost: This is a mailto link

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info