Hoppa till sidans innehåll

50 000$ från Tampas ägare till vårt Integrationsprojekt

11 NOV 2019 12:48
Stockholms Ishockeyförbund förärades med Tampa Bays ”Lightning Community Hero” under lördagens avslutande match mellan Tampa Bay Lightning och Buffalo Sabres i Global Series på Globen.
  • Uppdaterad: 11 NOV 2019 12:48

Utmärkelsen innebär att ägaren till Tampa Bay Lightning, Mr. Jeff Vinic skänker 50 000 dollar till Stockholms Ishockeyförbunds Integrationsprojekt som lanseras fullt ut i Januari 2020. Det är första gången i Bolts historia priset delas ut till en organisation utanför Tampas Amalie Arena. 

Lightning Community Hero är ett filantropiskt samarbete med Vinic Family Foundation, Jeff Vinic och hans fru Penny som äger Tampa Bay Lightning, som genom sina bidrag till icke vinstdrivande projekt har lovordats för sina innovativa bidrag genom idrottsgemenskapen.

Sedan 2011 har familjen Vinic på varje hemmamatch skänkt 50 000 dollar till välgörande ändamål. Totalt 20 miljoner dollar har avsatts för Vinic Family Foundation fram till 2021.

”Vi är så otroligt tacksamma att vi har fått utmärkelsen ”Lightning Community Hero” av Tampa Bay Lightning”. Det är helt enkelt fantastiskt att vårt arbete nått Tampa och specifikt Jeff Vinic innan lanseringen, säger Carina Oddsberg, kanslichef på Stockholms Ishockeyförbund.

Simon Stigenberg, Projektledare för integrationsprojektet fyller i: Det här kommer göra stor skillnad på och för vårt projekt. Pengarna gör att vi kan utöka projektets etablering och insatser, både i områden där vi idag planerar vår projektverksamhet och även i etablerandet i nya områden runt om i Stockholm.

Som det skrivs i motiveringen till stipendiet "barn från alla delar av samhället, speciellt från familjer som försöker komma förbi kulturella och ekonomiska hinder".

Projektets uppstart och framtid.

Genom RF har vi fått ett bidrag i två omgångar på 650 000 kr som säkrat projektets framtid. Idag har vi samarbete genom Haninge Anchors och MB tillsammans med 3 skolor. Projektet syfte är att bredda och sprida ishockeyn till områden där etableringen tidigare inte varit framgångsrik. Vår långsiktiga satsning är att ta pilotprojektet från Stockholm och etablera detta runt om i landet.

Skribent: Andreas Hawerfors
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info