Hem / World Girl's Ice Hockey Weekend 2018

World Girl's Ice Hockey Weekend 2018

World Girls' Ice Hockey Weekend äger rum den 6-7 oktober på ett flertal platser runt om i Stockholm. WGIHW är ett inititiativ från Internationella ishockeyförbundet och arrangeras över hela jordklotet.

Vad är World Girls' Ice Hockey Weekend?

Det är ett tillfälle för tjejer i alla åldrar att prova på ishockey. Lokala arrangörer kommer under helgen ha aktiviteter för unga tjejer på och utanför isen. Syftet med helgen är intresserade att tjejer ska: 
  • Introduceras till grunderna i ishockey i en positiv och rolig miljö.
  • Upptäcka möjligheterna till att spela ishockey i sitt närområde. 
  • Lära sig om fair play, sportmanship, och lagarbete.
  • Träffa nya vänner och få chansen att förälska sig i världens roligaste sport! 
Så ta chansen att prova på ishockey under helgen 6-7 oktober! 

Stockholms Ishockeyförbund är stolta över att kunna meddela att det arrangeras WGIHW på flera platser över hela Stockholm under helgen.

Du kan läsa mer om de olika aktiviteterna som föreningarna har här under:

IF Vallentuna BK

Vallentuna Ishall fredag 5 oktober 17.00-18.00 och 6 oktober 13.00-14.30

Redan på fredagen startar Vallentuna BK:s flickhockeyskola och på lördagen kommer de att tillsammans med Vallentuna Rangers samla alla nuvarande spelare på isen och samtidigt hoppas de att många nya tjejer kommer och vill testa på ishockey. De har då 80 minuter is och därefter avslutas dagen med fika och lite information om verksamhet för alla intresserade. Det finns låneutrustning förutom skridskor.

Program för helgen:
5 oktober 17.00-18.00 Säsongstart av Hockeyskola för flickor

6 oktober 13.00-14.30

Kontaktperson:
Pontus Lundqvist, Flickansvarig Vallentuna Hockey
0733875235, This is a mailto link

Dam och flickhockey i föreningen
Vallentuna har i dagsläget cirka 25 spelare i flickverksamheten, uppdelat i en Hockeyskola och i ett lag. I laget spelar tjejer födda mellan 2004 och 2010 som spelar i både Flickor AZ och Flickor B den kommande säsongen, Hockeyskolan är starten för alla, den är för tjejer födda mellan 2011 och 2013 samt äldre nybörjare.

Det finns två hockeyskolor och tjejerna har möjligheten att vara med i den blandade (tjej/kille) hockeyskolan och/eller hockeyskolan för bara flickor.
Om man är mer intresserad av att testa på ishockey i Vallentuna BK så kontaktar man Pontus Lundqvist eller så anmäler man sig direkt på www.ishockeyskolan.se, där väljer man ”Vallentuna Hockey” i listan och fyller i all information som krävs.

Göta Traneberg IK

JM-hallen, Stora Mossens IP lördag 6 oktober 12.00-13.00 (samling för ombyte 11.30)

Göta Tranebergs flickor bjuder in ALLA tjejer,
mammor, systrar, väninnor, mostrar, fastrar mm, 1-100 år att åka
skridskor tillsammans. Det blir “hockeyuppvärmning”, stafetter och
iskul, alla kan vara med. Efteråt bjuds det på grillad korv med bröd. Ta med skridskor, hjälm. Viss mängd hockeyskydd finns för utlåning för den som vill testa fullt ut!

Program för helgen:
6 oktober 12.00-13.00 (samling för ombyte 11.30)

Kontaktperson:
Agneta Vitalisson, lagledare 
0730849949,This is a mailto link

Dam och flickhockey i föreningen
Göta Traneberg har i dagsläget 22 aktiva tjejer, födda 2011-2005.
Två lag deltar i poolspel med flickor B och flickor AZ. I år har föreningen också ett samarbete med EIK för att få ihop till ett lag i serien flickor A, där Göta Traneberg bidrar med 3-5 tjejer.

Göta Traneberg har ingen specifik hockeyskola för tjejer utan det finns istället tränare och spelare från flickor az/b på is vid dessa tillfällen och då samla ihop de tjejer som närvarar. Föreningens skridsko/hockeyskola bjuder in både tjejer och killar.

Vill man börja spela hockey hos Göta Traneberg så kontaktar man Agneta Vitalisson, lagledare och sen kommer man och provtränar några gånger med laget (kostnadsfritt). Är man inskriven i skridsko/hockeyskolan kan man träna med laget 1 gång i veckan utan extra kostnad. Det finns också viss mängd utrustning till låns. På föreningens hemsida finns mejladresser, telefonnr och tjejlaget har en egen sida med information, bilder och nyheter.

Trångsunds IF

Stortorpshallen lördag 6 oktober 13.00-14.00

På lördagen kommer det att vara en timmes is i Stortorpshallen där föreningen bjuder in alla tjejer från Hockeyskolan till damlaget.

Program för helgen:
6 oktober 13.00-14.00

Kontaktperson:
Sharon Foley
076-0274464, This is a mailto link

Dam och flickhockey i föreningen
Trångsunds IF har ett damlag och även en stor satsning i år för hockeyskolan. Det finns ingen särskild hockeyskola för bara tjejer.

Om man är mer intresserad av att prova på ishockey i Trångsunds IF så kontaktar man Sharon. Föreningen har en "prova på"-policy. Barn är välkomna att komma till ishallen, låna grejor och testa. Om man är tillräckligt gammal för att börja spela i lag så rekommenderar de att man börjar ändå i hockeyskolan och kanske kör där parallellt med lagets träningar.

Väsby IK

Vilundahallen B (tältet bakom stora Vilundahallen) söndag 7 oktober 12.30-13.15

Väsby IK kommer att ha ett ispass för alla tjejer/kvinnor/damer/tanter (ingen åldersgräns) på söndagen i Vilundahallen B (tälthall). Vår A-hall genomgår renovering för tillfället. Förenings enda tjejlag kommer att vara på isen samtidigt. Tränare samt representant från vårt nybörjarlag (mixlag) Late Bloomers med vuxna kommer vara på is.

Efter ispasset kommer vi skjuta puckar på ballonger, ha lite stafetteroch hockeybowling (skjuta puck på käglor). Det avslutas med våffelbuffé.

Program för helgen:
7 oktober 12.30-13.15

Kontaktperson:
Jozzan Backlund
0735535756 (sms:a gärna),This is a mailto link

Dam och flickhockey i föreningen
Väsby IK har ett lag i serien flickor B, och börjar spela poolspel den här säsongen. De har 1-2 träningar i veckan med bara flickor B men de är alltid välkomna ner på alla andra lags träningar. Mammor/kvinnor som vill spela hockey är också alltid välkomna att träna med föreningen! På föreningens hockeyskola finns det en separat tjejgrupp men alla barn är på isen samtidigt.

Vill man börja spela med Väsby IK kan man kontakta Jozzan, alternativt gå in på föreningens hemsida https://www.svenskalag.se/vasbyhockey-flickorb och anmäla sig på "bli medlem" längst ner på sidan.

IFK Österåker

Österåker Sportcentrum 6 oktober kl. 11-13

Program för helgen:
11:00 - Öppen is
IFK Österåker vill manifestera för tjejhockeyn och få så många tjejer/mammor/systrar/kvinnor på isen - så se till att få med er eran släkt och vänner och åk skridskor och visa ert stöd för våra duktiga tjejer.

12:00 Öppen träning under ledning av AIK:s SDHL-lag
Passa på att träffa spelare och ledare från AIK:s SDHL-lag och få en extra kul träning! 

Kontaktperson:
Marcel Wirth, This is a mailto link , 070-7921899 eller Ellen Norström, This is a mailto link, 073-848 02 23

Dam och flickhockey i föreningen
Föreningen har Flickor A, Flickor B och Hockeyskola för flickor. Ca 50 aktiva flickor i dessa tre grupper. En del av flickorna spelar också tillsammans med killarna i deras ungdomslag.

Alla intresserade tjejer kan anmäla sig i hockeyskolan på föreningens sida eller kontakta This is a mailto link så får man kontakt med en av ledarna inom flickhockeyn.

Djurgårdens IF/Brinkens IF

Danicahallen, Östermalms IP 6 oktober kl. 12.00-15.00

Kontaktperson:
Rebecca Holmberg, This is a mailto link, 08-6008100

Dam och flickhockey i föreningen
Föreningen har förutom damlaget i SDHL också lag i serierna flickor B samt flickor AZ i samarbete med Brinkens IF .
Det finns en separat hockeyskola för tjejer i föreningen som är på lördagar 12-13.

Om man är mer intresserad av att prova ishockey hos DIF/Brinkens IF så kontaktar man antingen Hanna Lindqvist, tränare 070-643 06 39,This is a mailto link eller kansliet på This is a mailto link

Älta IF

Älta Ishall 6 oktober kl 8-10:15

Älta planerar att ha en hemlig gäst, prova-på-hockey och smålagsspel i gruppen.

Kontaktperson:
Tess Hammarqvist, This is a mailto link, 0706997764

Dam och flickhockey i föreningen
Älta har ett damrekreationslag som spelar div 1 och ett flicklag anmält till lägsta serien flickor B(födda 08-10). Det finns också en flickhockeyskola (totalt runt 40 spelare födda 08-13)

Om man är mer intresserad av att prova ishockey hos Älta så kontaktar man Tess eller går via Älta IF Hockeys hemsida där det finns en egen länk.

Nacka HK

Nacka ishall 7 oktober kl.10.00 -11.15

Nacka kommer att ha en rolig och fartfylld timme på is med hockeyövningar, lekar och spel! 

Kontaktperson:
Johanna Tael, This is a mailto link, 0703896424

Dam och flickhockey i föreningen
Nacka HK har ett Flickor B-lag med 19 tjejer födda mellan 2007 och 2011.
Det finns också en hockeyskola för tjejer i föreningen. Den går på söndagar kl 10-10.50 med start den 21 oktober och inkluderar 20 ispass.

Om man vill börja i Hockeyskolan för flickor anmäler man sig på Nacka Hockeys hemsida http://www.nackahockey.se/start/?ID=148297
Eller om man är intresserad av att börja i laget Flickor B kontaktar man lagledare Johanna Tael 0703896424 eller This is a mailto link.

Värmdö HC

Ekvallen, Gustavsberg 7 oktober kl. 13.00-15.30

Under WGIHW ordnar Värmdö HC en "prova på" aktivitet samt ett skridskodisco i anslutning till "prova på" aktiviteten och avslutar med fika på läktaren i samband med en uppvisningsträning för Flickor B samt Flickhockeyskolan.

Tidsprogram:
Prova på träning 13:00-14:00
Skridskodisco 14:00-14:30
Fika och uppvisningsträning 14:30-15:30

Kontaktperson:
Patrick Gradin, This is a mailto link, 0707127164 

Dam och flickhockey i föreningen
I Värmdö HC finns dessa flick- och damlag:
Damrekreation
Flickor A
Flickor AZ
Flickor B
Flickhockeyskola

Om man är intresserad går det bra att kontakta Patrick Gradin på This is a mailto link

Haninge Anchors HC

Länna Sport Arena, Torvalla IP 6 oktober kl. 11.00-12.30

Haninge kommer ha en intern aktivitetsdag där alla hockeytjejer från Hockeyskolan till Rekreationslag mixas på isen för att stärka banden mellan alla lagen och bygga på gemenskapen bland tjejerna i föreningen. Det blir tävlingar på isen, straffar, fotbollsmatch m.m. Det anordnas också en match mellan Damkronorna Legends och Damlaget. Läs mer om denna stjärnspäckade match på denna länk https://www.haningeanchors.se/haningeanchors/nyheter/1211084/damkronorna-legends-kommer-till-haninge.
Kl. 11-12.30 är de interna mixade aktiviteterna. Kl. 12.30 är det matchuppvärmning och kl 13.00 drar Legends-matchen igång och spelas 2x20 min.

Kontaktperson
Mia Larsson, This is a mailto link, 070-306 6107

Dam och flickhockey i föreningen
Haninge Anchors har flickhockeyskola med en av Stockholms billigaste avgifter för spelare som deltar sitt första år i hockeyskolan, endast 500 kr och i avgiften ingår en jacka. Föreningens tjejlag är Flickor B, Flickor A, Junior, A-lag och B-lag (rekreation). Totalt finns uppåt 100 tjejer i föreningen och förutom detta genomför de en domarsatsning på tjejer samt att håller på att sätta upp en utbildning för unga tjejledare inom hockeyn.
Flickhockeyskolan är på fredagar kl 18.00. Det är bara att komma ner på detta pass och prova.

Om man är mer intresserad av att börja spela hos Haninge Anchors så kan man mejla This is a mailto link eller komma ner på flickhockeyskolan på fredagar. Föreningen tar emot tjejer i alla åldrar oavsett kunskap, döttrar, mammor, systrar, mormor m.fl. Lättast är att mejla så hjälper de dig till rätt nivå och lag.

Huddinge IK

Björkängshallen, B-hallen 6 oktober kl. 14.00-17.00

I Björkängshallen blir det två ispass, på det första mellan 14.15 och 15.15 blir det lek och olika övningar. Efter det är det mellis för alla, och på det sista passet mellan 15.30 och 16.30 blir det disco med Huddinges maskot Huddelina.

Kontaktperson
Sara Ridderlund, This is a mailto link, 073 641213

Dam och flickhockey i föreningen

Huddinge har lag i flickor AZ och B, samt damlag och rekreationslag. Det finns också en egen flickhockeyskola i föreningen som är på lördagar mellan 14.15-15.00. Det finns en del prova på utrustning att låna gratis. Om man är intresserad kontaktar man Sara Ridderlund.

Sundbybergs IK

Tulehallen 7 oktober kl. 10.00-16.00

I ett av flera firanden under jubileumsåret 125 år så arrangerar Sundbybergs IK den internationella flickhockeydagen söndag 7 oktober. Då startar också flickornas och pojkarnas skridsko -och hockeyskolor.

Tidsprogram under dagen:
10.00 Skridskoskola
11.00 Hockeyskola
12.30 Alla flickor är välkomna på skills och tävlingar samt annat kul på isen. 
Hemliga gäster kan eventuellt väntas att komma.

Sedan spelas matcher mellan Sundbybergs Flickor B och inbjudna lag från GötaTraneberg IK, Hässelby Kälvesta och Sollentuna HC.

13.30 Matcher
14.20 Mat
14.55 Puckksatning
15.00 Matcher
ca 16.00 Avslut

Kontaktperson
Per Håkansson, 070-210 09 35, This is a mailto link

Dam och flickhockey i föreningen
Föreningen har skridskoskola för de minsta och nybörjare mixat flickor -och pojkar söndagar kl.11.00 med start 7 oktober.
En hockeyskola för flickor söndagar 10.00 och fredagar 18.00,med egen is och ibland med pojkarna.

I seriespel finns ett flickor B-lag med 14 flickor i åldrarna 8-10 år. Om man är intresserad att börja, gå in på hemsidan där man finner all viktig information eller ta kontakt med ansvarig Per Håkansson.

SDE HF/IFK Täby/Viggbyholms IK

Tibble Ishall 7 oktober kl. 10.00-13.30

SDE, Täby och Viggbyholm arrangerar gemensamt WGIHW i Tibble Ishall där nya som gamla hockeytjejer är välkomna.

Tag med skridskor, hjälm och klubba om ni har, annars finns utrustning att låna på plats. Man får en goodie bag med tryckt hockeytröja (man måste ha föranmält sig), ryggsäck, hockeybok och tejp.
Spelare från SDE:s damlag finns med som inspiratörer tillsammans med ledare från Täby och SDE.

Samling 10:00 i Tibble Ishall
10:00-11:00 designa din egen hockey T-shirt
11:00-11:30 lunch i fiket
11:30-12:00 ombyte
12:00-13:00 ispass
13:00-13:30 fika och avslutning

Anmälan sker till : Gustav Back 070-810 6343 (Täby) , Anna Sigurd 070-7490 4878 (SDE) &
Anna Hallqvist 070-618 0031 (Viggan)

Kontaktpersoner
Se ovan.

Dam och flickhockey i föreningen
I SDE finns nära 100 aktiva tjejer och damer i allt från tjejhockeyskola, yngre tjejlag (Flickor B), äldre tjejlag (Flickor A), juniorlag (damjunior XL), senior dam div 1, senior SDHL.

Om man är intresserad av att börja hos SDE tar man kontakt med lagledare/kontaktpersoner i någon av tjejlagen så hamnar man rätt. Se SDE:s hemsida för kontaktuppgifter.

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic