Hem / World Girls' Ice Hockey Weekend

World Girls' Ice Hockey Weekend

World Girls' Ice Hockey Weekend äger rum den 8-9 oktober på ett flertal platser runt om i Stockholm. WGIHW är ett inititiativ från Internationella ishockeyförbundet och arrangeras över hela jordklotet.

Vad är World Girls' Ice Hockey Weekend?

Det är ett tillfälle för tjejer i alla åldrar att prova på ishockey. Lokala arrangörer kommer under helgen ha aktiviteter för unga tjejer på och utanför isen. Syftet med helgen är intresserade att tjejer ska: 
  • Introduceras till grunderna i ishockey i en positiv och rolig miljö.
  • Upptäcka möjligheterna till att spela ishockey i sitt närområde. 
  • Lära sig om fair play, sportmanship, och lagarbete.
  • Träffa nya vänner och få chansen att förälska sig i världens roligaste sport! 
Så ta chansen att prova på ishockey under helgen 8-9 oktober!
Stockholms Ishockeyförbund är stolta över att kunna meddela att det arrangeras WGIHW på massa platser över hela Stockholm under helgen.
Du kan läsa mer om de olika aktiviteterna som föreningarna har här under:


IFK Österåker

Hos IFK Österåker kommer det att vara en informationsträff, aktiviteter på is och sedan en avslutningsfika.

Plats och tider

Lördagen den 8 oktober 11:30 – 13:30

Österåker Sportcenter

11:30 är det samling för lite information och presentation av verksamheten. Efter det är det dags att ta sig till omklädningsrummet och göra sig i ordning för isen.
Utrustning finns att låna!

12:30 är det dags för ispass under ledning av Ellen och Jessica.

13:20, tillbaka till omklädningsrummet för lite fika, snack och avrundning.

Kontaktperson

David Odebrant 079 659 25 95

IFK Österåker har under säsongen egen träningstid för flickor som komplement till ordinarie lagtillhörighet. Föreningen erbjuder också matchspel i Team Norr, ett samarbete mellan norrortsklubbar. Det finns även hockeyskola för tjejer.

Om man är mer intresserad av att börja spela ishockey hos IFK Österåker så går man in på

www.osterakerhockey.se och beroende på vad man är intresserad av så anmäler man sig enligt instruktionerna under respektive område.

Nacka/Värmdö/Boo/Saltsjöbaden

Nacka, Värmdö, Boo och Saltsjöbaden gör gemensam sak och arrangerar en aktivitet tillsammans i regionen där det kommer finnas prova på-hockey och skridskodisko för lite yngre tjejer och öppen träning för lite äldre tjejer.

Plats och tider

Söndagen den 9 oktober kl 15-18

Ekvallen i Gustavsberg, Värmdö

kl 15:30-16:30 Spelar du redan hockey? Var med på ett träningspass tillsammans med tjejer som 

har kommit lite längre med sin hockey (Flickor A & B, födda 00-08). Det blir tränarledda spelövningar och match på helplan. Samling omklädda kl 15:15

kl 16:30-17:00 Slit av dig dansskorna och knyt på skridskorna.

Vi bjuder in till skridskodisco! Ta med skridskor och hjälm

kl 17:00-17:45 Prova på hockey för tjejer mellan 5 och 16 år. En del utrustning kan man låna om man vill. Prova på gör man självklart utan någon kostnad. Ta med skridskor och hjälm. 

Kontaktpersoner

Nacka HK: Cecilia Lindhagen, 072-2328264

Boo HC: Stefan Johansson, 070-520 22 60

Värmdö HC: William Maruschak, 0700-522 176 & Patrick Gradin, 070-712 7164

Nacka HK

Nacka har ett nystartat tjejlag i yngre åldrarna, efter hockeyskolan. Denna säsong har de ett syfte att träna ihop och spela träningsmatcher men har inte anmält sig till seriespel.

Nacka har också hockeyskola, där det förra året deltog mer än 100 barn, varav ca 15 st. flickor.

Om man är intresserad att spela ishockey i Nacka HK så kontaktar man kansliet eller Cecilia. Ett renodlat tjejlag erbjuder vi upp till ca 11-12 år. Äldre tjejer än så får spela i blandlag eller så slussar vi dem till Värmdö som har kommit längre i sin satsning. 

Boo HC

Boo är i en uppstartsfas där de samarbetar med andra klubbar i regionen. De har inga egna tjejlag denna säsong däremot spelar flertalet av tjejerna i ungdomslagen i Värmdös flicklag. Fokus är att bygga upp intresset hos tjejer genom hockeyskolan, där Boo även i år har en separat tjejhockeyskola med egen istid. Den är öppen även för lite äldre tjejer som vill prova på och kanske börja spela hockey.

Om man är mer intresserad av att börja spela ishockey i Boo HC så anmäler man sig till hockeyskolan, eller kontaktar lagen i respektive åldersgrupp.

Värmdö HC

I Värmdö HC finns det två flicklag:

Flickor A, 23 tjejer födda 06-01, tränar en gång i veckan.
Flickor B, 13 tjejer, födda 09-05, tränar en gång i veckan. 

Det finns också en hockeyskola för tjejer på söndagar med start 6 november.

Om man är mer intresserad av att börja spela ishockey i Värmdö så kontaktar man William Maruschak (se uppgifter ovan). Låneutrustning finns.

Läs mer om Värmdö här:

http://www.laget.se/varmdohockeyflickorb/

http://www.laget.se/varmdohockeyflickora

http://www.laget.se/varmdoflickhockeyskolan

Huddinge IK

I Björkängshallen i Huddinge kommer det vara ett prova-på-tillfälle på isen, gemensamt mellanmål och en miniturnering i smålagsspel.

Plats och tider

Lördag 8 oktober kl. 9.30-12.30

09-30-12.20 i Björkängshallen, A hallen.

09.30-10.30 - Prova på aktiviteter på isen

10.30-10.45 Mellis

10.45-12.20 Smålagsspelsturnering (inbjudna är Tumbas damlag, Trångsunds flickor, Huddinges rekreationslag mfl)

Kontaktperson

Sara Ridderlund, 073 641 32 13

I Huddinge IK finns det flickor i ålderskullarna 2000-2011. Huddinge är anmälda till de 3 flickserierna som finns. Av de äldre spelarna är det många som spelar på dispens och spelar med pojklag runt i kring i våra samarbetsklubbar. Det är två träningstillfällen/vecka. Laget i Flickor A får samträna 1 gång /vecka med Tumbas damlag. Vi tränar alla tillsammans på isen men uppdelade i zoner. Vissa träningar kör Flickor A själv och de yngre själva. 

Det finns en hockeyskola som är integrerad i resten av flickverksamheten. Flickor födda 2008-2011 tränar tillsammans i en zon. 

Om man är mer intresserad av att börja spela ishockey i Huddinge IK så kontaktar man Sara Ridderlund eller någon av tränarna. Det finns lite låneutrustning men egna skridskor är bra om man har med sig.

Hammarby IF

På Zinkensdamms IP kommer Hammarby att ha WGIHW i samband med att säsongens hockeyskola startar. En istimme är det enbart tjejer på isen.
Spelare från Hammarbys damlag och ungdomslag kommer att finnas på plats för att visa tjejerna tillrätta och svara på föräldrarnas frågor.
Vår supporterklubb Bamsingarna kommer också att finnas på plats

Plats och tider

Lördag den 8 oktober kl 10 på Zinkensdamm

Kontaktperson

Gisela Hellgren, This is a mailto link

Hammarby IF har ett damlag i Damettan. I ungdomsverksamheten finns det tjejer som spelar i pojklagen, tidigare fanns det enbart flickor i Team 05 och 07 men i år även flickor i Team 06 och 08. Hammarby IF har hockeyskola för både killar och tjejer.

Om man är mer intresserad av att börja spela ishockey hos Hammarby så kontaktar man This is a mailto link

Djurgårdens IF

Djurgården har bjudit in till vad som kan liknas vid allmänhetens åkning. Den riktar sig mot tjejer som vill testa på eller börja spela hockey. Det kommer finnas klubbor och puckar att låna på plats, däremot skridskor och hjälp är något de själva får ta med sig. Danijela Rundqvist och Valentina Lizana Wallner kommer att vara med denna dag och åka på isen resepektive stå i mål I syfte att kunna exempelvis lägga straffar på henne. Korv med bröd och frukt kommer finnas till försäljning. Du kan läsa mer om arrangemanget här: http://www.difhockey.se/artikel/wm9naitnd-1lead/

Plats och tider

Lördag 8 oktober kl. 11-15 på Hovet.

Kontaktperson

Angelica Lindeberg, 0737457031

Tjej- och damverksamheten finns i två varianter i Djurgården. Ett damlag som spelar I högsta ligan, SDHL och det för året nya samarbetet med Brinkens IF när det kommer till flickhockey. Djurgårdens IF har också en hockeyskola som vänder sig både till flickor och pojkar.

Om man är mer intresserad av att börja spela ishockey i Brinken/Djurgården så kontaktar man Hanna Lindqvist som är tränare för Brinken/Djurgården. This is a mailto link

IFK Täby HC

IFK Täby HC, Väsby IK och Vallentuna Hockey kommer söndag 9 oktober arrangera en gemensam hockey aktivitet för tjejer i alla åldrar. Alla som vill prova på eller redan spelar är välkomna. Det kommer vara ett gemensamt ispass med tränare frän alla tre klubbarna, däribland IFK Täby HC’s ungdomsansvarige Ansis Straupe. Det kommer finnas klubbor på plats för dem som inte har. Efter ispasset kommer det serveras fika. Gizela Ahlgren Bloom, som spelat 13 säsonger i AIK samt vid flera tillfällen representerat Damkronorna, kommer vara med!

Plats och tider

Söndagen 9 oktober kl. 11-12 Vilundaparkens ishall.  

Kontaktperson

Maria Motivala, 070-373 6889  

IFK Täby har ett antal tjejer som spelar i lag med killarna samt deltar i flicklaget Team Norr. Varje år i Hockeyskolan finns det egen istid till alla tjejer som vill prova på!  

IFK Täby har hockeyskola varje lördag 11-12:30, där Tiden  11-11:30 är endast för tjejer.   Om man är mer intresserad av att börja spela ishockey i IFK Täby så kontaktar man This is a mailto link

Sundbybergs IK

Plats och tider

Söndag 9 oktober kl. 9-15 Tulehallen Sundbyberg

09.00-10.00 Skridskodisco - Damerna först men också öppet för alla killar.
10.00-11.00 Open ice - Friåkning med eller utan klubba och musik.
11.00-12.00 "Flickhockey för Alla" Hockeyskola endast för tjejer från hela Stockholm födda 2002-2009.
AIK´s damjuniorer och ledare från SIK Hockey deltar under träningen med övningar och tips.
12.00 Värmning inför Damjuniormatchen mellan AIK-Almtuna
12.30 Match Damjuniorer AIK-Almtuna. 
15.00 Avslut

Matchen mellan AIK och Almtuna innebär premiär för en dammatch någonsin i Sundbybergs IK´s hockeyhistoria sedan 1944 efter 72 år! 

Kontaktperson

Per Håkansson, 070-2100935

Detta är en start och ett led i SIK och AIK Hockeys gemensamma satsning på tjejhockeyn i Sundbyberg och Solna/Västerort.
En gemensam tjejhockeyskola i Tulehallen Sundbyberg. Med ledare från SIK och damjuniorerna i AIK.
Målsättningen är att starta ett tjejlag i Flickor B till nästa säsong.

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic