Hem / Förening / Medlemsregistret i IdrottOnline

Medlemsregistret i IdrottOnline

Föreningen själv uppdaterar sina uppgifter i IdrottOnline

IdrottOnline är idrottens eget verksamhetssystem. Det innebär att föreningarna och förbunden har samma system och där med tillgång till en del gemensamma uppgifter.

För att detta ska fungera är det viktigt att alla organisationer själva uppdaterar sina uppgifter så rätt information finns i systemet.

Adresser och kontaktuppgifter för föreningen

Föreningen själv anger och uppdaterar samtliga adresser, telefonnummer och e-postadresser i systemet. Ändringar görs i fliken ”Föreningsinfo”. För att komma åt fliken behöver man vara inlagd i föreningens medlemsregister i IdrottOnline samt ha rollen ”Klubbadministratör”.

Ordförande, kassör och sekreterare

Föreningen anger vem som har dessa roller via medlemsregistret i IdrottOnline. För att kunna anges på någon av dessa roller måste man ligga inne i föreningens medlemsregister.
I första vyn i medlemsregistret finns en box till höger som heter ”Roller i föreningen”. Genom att klicka på länken ”Lägg till/Ändra” i boxen kan man snabbt ändra dessa personer, vilket är viktigt efter föreningens årsmöte om någon roll ändrats. För att komma åt fliken ”Medlemsregister” behöver man ligga inne i föreningens medlemsregister i IdrottOnline samt ha rollen ”Klubbadministratör”.

Anledningen till att vi tar upp dessa delar är att vi på förbundsnivå använder IdrottOnlines uppgifter när vi skickar ut information till föreningarna eller vill kontakta en viss roll i föreningen, så glöm inte att uppdatera detta.

Vill ni ha mer hjälp med IdrottOnline finns manualer för systemet på www.idrottonline.se

För utbildning eller hjälp med implementering av systemet i föreningen kan man kontakta Michael Hansson Löfqvist på SISU Idrottsutbildarna Stockholm, honom når man på This is a mailto link

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic