Flickhockeyfonden


Har ni i föreningen en idé och behöver medel för att kunna genomföra ett projekt som kommer gynna flickhockeyn i Stockholm? Eller har ni en ledare inom er flickverksamhet som ni vill uppmärksamma? Då kan ni söka medel ur Flickhockeyfonden.

Flickhockeyfonden tillkom på initiativ från eldsjälen Per Håkansson i Sundbybergs IK i samband med Stockholms Ishockeyförbunds 70-årsjubileum. Med bidrag skänkta från ett antal olika föreningar skapades en pott ur vilken det hittills utdelats stipendier vid två tillfällen till ledare som gjort stora insatser för flickhockeyn i Stockholm.

Nu har styrelsen för Stockholms Ishockeyförbund beslutat att avsätta medel för att utöka fonden till att omfatta även ett föreningsstipendie. 

Föreningsprojekt
Har er förening en projektidé som syftar till att starta upp, stärka och utveckla flickishockeyn i er förening? Då kan ni ansöka om föreningsprojekt.

Beskriv syftet med projektet, budget och tidsplan. Maximalt kan man få ett bidrag på 30 000 kr. Medel tilldelas enbart föreningsdrivna aktiviteter/projekt och i första hand till insatser som inte inryms eller beviljats från andra befintliga fonder och projektmedel som t.ex. Skodas Hockeyfond och Idrottslyftet. 

Erhåller ni bidrag vill vi få en presentation av projektet vid någon av Stockholms Ishockeyförbunds föreningskonferenser eller årsmöte. Genom ett bildspel, film eller muntlig presentation vill vi sprida goda exempel kring hur föreningar kan arbeta för att utveckla flickishockeyn.

Ni mejlar in era ansökningar till This is a mailto link

Ledarstipendiet
Känner du någon som har gjort en insats utöver det vanliga för tjejhockeyn i Stockholm? Då kan du nominera personen till Stockholm Ishockeyförbunds Flickhockeyfond.

Skriv en motivering till varför just den personen ska få stipendiet. Personen som tilldelas stipendiet kommer erhålla 3 000 kr och presenteras på Stockholms Ishockeyförbunds årsmöte.

Ni mejlar in personens namn och motivering till This is a mailto link

Tidigare pristagare:

2019: Ellen Norström, IFK Österåkers Vikings HC

2018: Sara Ridderlund, Huddinge IK och Mia Larsson, Haninge Anchors HC

2017: Hanna Lindqvist, Brinkens IF

Uppdaterad: 12 NOV 2018 14:26 Skribent: Marcus Bojling
E-post: Adressen Gömd