Hoppa till sidans innehåll

Paraishockey

Om paraishockey

Paraishockey är ishockey för personer med funktionsnedsättning, som kan spelas sittande eller stående. 

Alla får vara med och spela paraishockey i våra svenska klubbar. Tjejer och killar i alla åldrar både med och utan funktionsnedsättning. 

Paraishockey ger barn och ungdomar en möjlighet att få uppleva hur det är att spela tillsammans i ett lag, att arbeta mot ett gemensamt mål och att bjuda på sig själv till sina lagkamrater. Det är en chans att skaffa nya vänner och ha roligt och inte minst utveckla sig själv som människa.

Sittande paraishockey (tidigare benämnt kälkhockey) spelas av personer med rörelsenedsättning. Paraishockey är en rolig idrott för personer med rörelsenedsättning som har svårt att spela ishockey. Det är i princip samma regler som i ishockey, exempelvis vad gäller tacklingar. Skillnaderna är bland andra att spelarna sitter i en kälke och har två, i skaftändan, dubbförsedda klubbor som också används som stavar att staka sig fram med på isen

 

Stående paraishockey spelas av personer med intelektuell funktionsnedsättning, samt personer med neuropsykriatiska funktionsnedsättningar (NPF) 

 

 Paraishockey administreras av Svenska Parasportsförbundet, för mer information besök Parasport Sverige  

Nyheter

Vill du starta ett nytt Parahockeylag? 

Ta kontakt med Parasport Stockholm så hjälper de till. 

Vi söker ständigt fler föreningar som vill starta upp Paraishockeylag. Hör gärna av dig om du är intresserad av vilka stöd som går att söka, vilken hjälp som går att få eller med andra frågor du har. 

Aktiva föreningar inom Stockholms Ishockeyförbund

Sittande:

Nacka HI

Vallentuna BK 

Stående: 

Sollentuna Dragons

Sundbybergs IK

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: stockholm@stockholmh...

Se all info

Sittande

Spelas av personer med rörelsenedsättning. 

Stående

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar: Inom Parasport sverige omfattas tävlingsklass N av de personer som har någon av följande diagnoser, Autism, Asberger, Uppmärksamhetsstörning (ADHD/ADD), Desintegrativ störning, Tourettes syndrom, Retts syndrom. Det är inte ovanligt med en kombination av NPF och intellektuell funktionsnedsättning.