Hem / Domare

Domarverksamheten

I Stockholm finns det ungefär 600 ishockeydomare på de olika nivåerna. Stockholms Ishockeyförbund ansvarar för att utbilda, coacha och utveckla dessa domare. Varje år arrangeras cirka trettio olika domarkurser. Alla domare måste årligen fortbildas för att få döma. Stockholms Ishockeyförbund tillsätter domare i alla tränings- och seriematcher för herrar div. 2 och nedåt, damer div. 1 och nedåt samt juniorer reg. elit och nedåt. Tillsättningen för ungdomslagen sköts av de domaransvariga i föreningarna (DAIF).

För att få döma ishockey måste man godkännas på både regelprov, konditionstest samt skridskoprov för att få döma som distriktsdomare.

Det kan också tilläggas att Stockholm har flest domare i SHL av alla distrikt i Sverige, hela åtta stycken stockholmare dömer på den högsta nivån. Totalt representeras Stockholm av 41 domare i förbundsserierna. Resterande domare är distrikts- eller ungdomsdomare och dömer i division 2 och nedåt.

Domarkommittén

Ansvariga för domarverksamheten i Stockholm är domarkommittén, där sitter även kansliets domaransvarige Alexandra Köhl. Alexandra jobbar dagligen med domarverksamheten och tillsätter matcherna i Stockholm, men också regionala matcher. Du hittar domarkommitténs kontaktuppgifter och sammansättning här: Domarkommittén.

Du når domaransvarig på This is a mailto link.

Hockeydomare.se

För att läsa mer om domarrollen, utveckling, blanketter, dokument etc. rekommenderas Svenska Ishockeyförbundets domarportal hockeydomare.se

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic