Hem / Domare / Lucka 11 Linus Öhlund

Lucka 11 Linus Öhlund

I den elfte luckan av domarkalendern presenterar vi Linus Öhlund

 Är du huvuddomare eller linjedomare? 

- Huvudomare 

Hur gammal är du?

- 41 år

Hur länge har du dömt ishockey?

- Sedan 1994

Hur länge har du dömt SHL?

- Gjorde premiär 2011

 

Vilka bra egenskaper tycker du att en domare ska ha?

- Förutom god regelkunskap och bra fysisk förmåga så tänker jag, god kommunikation, ödmjuk, beslutsam, stresstålig och till sist,  lite jävlar anamma. Hockeydömning är lite av en berg och dalbana. Ibland har man tunga matcher och perioder där man funderar och tvivlar.. Där kommer jävlar anammat fram.

Hur många gånger per säsong träffas ni utöver matcher i samband med utbildningar etc?

- Utöver domarkurs i maj och augusti, så träffas vi huvuddomare fysiskt 1 gång i månaden. Vi har fysiska tester på Bosön. Vi har haft ledarskapsutbildning i 6 steg, samt vi går igenom maaaassor av videoklipp vid dessa träffar. Dock har ju detta året varit väldigt speciellt, så många av dom fysiska träffarna har bytts ut mot digitala träffar.

Hur brukar du/ni värma upp nu när det inte är tillåtet att köra gris?

- Dom flesta av oss går ut och springer ett par kilometer. Dom som har problem med löpning kör på motionscykel. Dock längtar nog dom flesta att pandemin ska vara över snart så att vi får återgå till vårat grisspel. Det ligger lite av vårat DNA…

Vad gör du när du inte dömer hockey?

- Familjen tar stor del av min lediga tid. Reser ju väldigt mycket inom hockeyn, så när man väl kommer hem vill man ta tillbaka den tiden lite grann. Gillar att åka alpint. Laga mat (anser mig själv som domarnas variant på Gordon Ramsay…) Spela golf och bygga och snickra.

Svensk ishockeys huvudsponsor
  • Logo Svenska Spel
Samarbetspartners
  • Logotyp CCM
  • Logo Scandic