Hoppa till sidans innehåll

Stort intresse för utbildningarna under Stockholm Hockey Week

25 AUG 2017 11:15
Under Stockholm Hockey Week har flera välbesökta utbildningar anordnats i Stockholms Ishockeyförbunds regi.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2017 14:28

På onsdagen hölls den första utbildningen i den nyss framtagna ”Stockholmsmodellen”. 

Stockholmsmodellen är en modell för spelarutbildning som tagits fram av en expertgrupp under året där styrkor och svaghetet identifierats i hur vi utbildar spelare inom distriktet. För att kvalitetssäkra spelarutbildningen har därför Stockholmsmodellen tagits fram, med fokus på både själva ishockeyutbildningen och framför allt ledarskapet.

Du kan läsa ytterligare om Stockholmsmodellen här: Om Stockholmsmodellen

Utbildningarna var uppdelade på två olika åldersspann, där tränargruppen inom åldrarna 11-13 var först ut. Deltagarna fick först ta del av en teoretisk del med stort fokus på ledarskapet, sedan var det dags för en praktisk del på is, där en övningsgrupp fick instrueras av instruktörerna medan deltagarna observerade. Exempelövningar inom spelförståelse och teknik visades upp, där övningarna var konstruerade så att de stimulerar till att spelaren finner egna lösningar.

Båda dagarnas utbildningar dokumenterades och nu vidtar ett utvärderingsarbete som ska mynna ut i ett material för ungdomstränare i våra föreningar kan använda i sin dagliga verksamhet. Mer information kommer under vintern.

På torsdagen hölls också en fullsatt föreläsning för föräldrar med Johan Fallby. Johan är idrottspsykologisk rådgivare, forskare inom talangutveckling och är bland annat mental coach åt FC Köpenhamn.

Under föreläsningen fick deltagarna inledningsvis göra en självskattning och med utgångspunkt utifrån denna fördes diskussioner under föreläsning.

Johan bygger sin föreläsning på forskning och temat var hur idrottsföräldrar kan bli en positiv kraft i sitt barns idrottsmiljö. Deltagarna fick mängder med praktiska och handfasta tips hur de kan stötta och uppmuntra sitt barn för att uppmuntra till aktiv livsstil.

Deltagarna fick ge sin syn och diskutera mycket av den forskning Johan presenterade. Bland annat dödade han välkända myten om 10 000 timmar för att bli skicklig inom en idrott.

Även barn och ungdomars tävlan togs upp, där Johan menar att barnen tävlar ju så fort det blir match. Däremot behövs inte konstruktioner såsom tabeller och skytteligor i unga åldrar.

Du kan läsa mer om Johan Fallby och hans forskning här: http://www.fallby.eu/

 

 

Skribent: Marcus Bojling
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info