Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Ishockeyförbund söker koordinator och kommunikatör

16 MAR 2019 09:33
Marcus kommer att gå vidare till nya spännande yrkesutmaningar och vi söker därför efter hans efterträdare som koordinator och kommunikatör. Tjänsten innebär också att från kansliets sida ansvara för arbete relaterat till anläggningsfrågor.
  • Uppdaterad: 16 MAR 2019 09:33

Vi söker dig som har god förmåga att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt, är bra på att se helhetsperspektiv och tycker om att vara ”spindeln i nätet”. Du är handlingskraftig, strukturerad, initiativrik och trivs med att ha ordning och reda. Vi ser gärna att du har erfarenhet från styrelse-arbete i någon form. Du har lätt att formulera dig i såväl tal som skrift med förmågan att hantera såväl formalia som t.ex. protokoll och beslutsunderlag för styrelsen som att skapa nyheter, information, kampanjer och material till webb och sociala medier.

Önskvärda egenskaper, utbildning och kompetenser:
Du är en skicklig och effektiv administratör med extremt gott ordningssinne och känsla för service och struktur. Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift är viktigt. Du hanterar säkert Officepaketet och har vana av att arbeta med digital kommunikation och sociala medier. Erfarenhet och inblick i ishockeyns och/eller idrottens verksamhet och organisation är viktigt. Vi ser förstås att du delar förbundets värdegrund och är en sann ”team-player” som har lätt att samarbeta och känner dig bekväm och intresserad av att företräda Stockholmshockeyn vid både stora och små möten.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:
• Ansvara för och ständigt utveckla förbundets kommunikation och information vilket innebär design och produktion av skriftligt och rörligt material till webb, sociala medier och kampanjer samt layout och innehåll för förbundets formella dokument som t.ex. verksamhetsberättelse, rapporter, inbjudningar och skrivelser. I samarbete med kollegor och förtroendevalda arbetar du via våra kommunikationskanaler för att inspirera, berätta, interagera, informera och ibland utmana alla våra målgrupper kring verksamheten, aktuella händelser, frågor och fokusområden.
• Ansvara för handläggning av styrelsens ärenden och förbereda, koordinera, dokumentera och följa upp förbundets styrelsemöten, medlemskonferenser och årsmöte i nära samarbete med distriktsordföranden och kanslichefen.
• Du är adjungerad i vår anläggningskommitté vilket, förutom support till kommittén, innebär att du också förbereder och medverkar vid möten gällande anläggningsfrågor med föreningar, kommuner, beslutsfattare och andra idrottsorganisationer. Inom detta område ingår också en hel del arbete med att samla in och bearbeta fakta och statistik med koppling till vårt idrottspolitiska påverkansarbete.
• Vara delaktig i och driva i för förbundet och kansliet gemensamma projekt, aktiviteter och events.
• Service till föreningar och andra intressenter.

Du som söker bör ha följande utbildning och erfarenheter:
• Eftergymnasial utbildning gärna med idrottsinriktning som: GIH, Sport management, Bosön IFHS eller motsvarande.
• Relevant utbildning samt praktisk erfarenhet av att ha arbetat med kommunikation.
• Dokumenterad erfarenhet av arbete på föreningsnivå i form av styrelseuppdrag eller andra uppdrag av organisatorisk karaktär.
• Är väl förtrogen med idrottens organisation och ishockeyns struktur
• Vana att arbeta i Officepaketet samt meriterande om du har arbetat i hemsidemiljö, IdrottOnline, TSM eller andra digitala administrationsverktyg samt bildbehandling- och videoredigeringsprogram.

Under perioder är arbetsbelastningen hård och viss del av arbetet sker på kvällar och helger, stor del av planeringen och upplägget för arbetet påverkar den anställde själv i samverkan med kanslichefen. Du blir en del av vår kanslistab som består av 7 personer. Tjänsten är en tillsvidareanställning och omfattar 100 %. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Körkort och tillgång till bil är en fördel men inget krav.

Din ansökan med CV och löneanspråk skickas till kanslichef: This is a mailto link
Då urvalsprocessen sker löpande ser vi fram emot din ansökan snarast, dock senast den 29 mars. Vi strävar efter en jämn könsfördelning inom organisationen och hoppas också på ansökningar från kvinnor som känner igen sig i beskrivningen.

Eventuella frågor angående tjänsten besvaras av Carina Oddsberg 0722-11 63 36
Välkommen med din ansökan!

Stockholms Ishockeyförbund är landets största hockeydistrikt med ca 14 000 licensierade spelare. Vi arbetar för ca 80 föreningar, verkar för ishockeyns utveckling, administrerar tävlingsverksamhet, driver utbildning, stöttar föreningarna samt företräder Stockholmsdistriktet i olika sammanhang. Förbundet sköter också administration för den övergripande regionala verksamheten i Region Öst. Ledorden är "fler - längre - bättre" i starka, välorganiserade föreningar med förutsättningar att bedriva en långsiktig, kvalitativ verksamhet på alla nivåer.

 

Skribent: Marcus Bojling
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info