Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Ishockeyförbunds årsmöte 2017

2017-06-16 15:02
Onsdag 14 juni ägde Stockholms Ishockeyförbunds årsmöte rum. Styrelsens ordförande Göran Tidström hälsade cirka 80 deltagare välkomna innan utdelning av utmärkelser och priser till de olika seriesegrarna.
  • Uppdaterad: 2017-06-16 16:04

Prisutdelningen inleddes med att ledarna för distriktslagen tilldelades ett förtjänstdiplom för goda förtjänster inom ishockeyn. Distriktslaget för flickor tog sig till kvartsfinal i årets upplaga av distriktsturneringen och och pojkarna tog sig till final i TV-pucken, för övrigt första gången de två Stockholmslagen möttes i en final.


Styrelsens Daniel Lindholm och Martin Johansson och Mats Modén, två av ledarna i distriktslaget för pojkar

 Två styrelsens nuvarande ledamöter, Jan Norström och Lars-Erik Hymander, tilldelades också ett förtjänsttecken för att ha varit verksam inom styrelsen inom minst fem år.

Sedan delades två sällsynta utmärkelser ut, förtjänstmedaljen i guld. Bengt Johansson tilldelades medalj nummer 26 för sin ishockeygärning inom närmare 30 år.


Daniel Lindholm och Bengt Johansson

Sigvard Segelöw har utbildat nya tränare inom förbundet sedan 1981 och därefter varit ledamot i utbildningskommittén i över 30 år och tilldelades medalj nummer 27.


Daniel Lindholm och Sigvard "Sia" Segelöw

I år var mottagare av Percy Surtells stipende Nacka HK och medel ur Torsten Flygelholms minnesfond tilldelades Jenny Böhlin, Hanvikens SK för sitt engagemang i föreningens hockeyskola.


Årets pristagare Torsten Flygelholms minne, Jenny Böhlin, Hanvikens SK

Vid förbundets 70-årsjubileum instiftades flickhockeystipendiet på initiativ av Sundbybergs IK och med stöd av Djurgårdens IF, Värmdö HC och SDE HF. Stipendiet tilldelades i år Hanna Lindqvist, Brinkens IF.


Sundbybergs IK:s ordförande Per Håkansson och Hanna Lindqvist, Brinkens IF

Årets Stockholmsplaketter delades ut till Alva Johnsson, SDE HF och Ludvig Hedström, Djurgårdens IF.
Stockholmsplaketten tillfaller en ishockeykille och en ishockeytjej som visat bra inställning till sporten, är en bra kamrat samt har andra fina egenskaper både på och utanför rinken. Dessutom fordras givetvis att han och hon är en duktig hockeyspelare och framstår som en bra profil för sporten.


Alva Johnsson, SDE HF

 Ludvig Hedström, Djurgårdens IF

Sedan följde medaljutdelning till segrarna i de olika distrikts- och regionala serierna.


Styrelsens Lars-Erik Hymander och Brinkens Sture Norman


Anders Holm från SDE var en av alla som tog emot medaljer för serieseger

Efter prisutdelningen startade årsmötet och till mötesordförande valdes Christer Pallin, till vardags chefsjurist på RF. Göran TIdström föredrog verksamhets och förvaltningsberättelse och berättade också om de framsteg som skett under säsongen. Nya siffror visar att trenden har vänt och att antalet licenser ökar igen. Du kan läsa mer i det pressmeddelande som skickades den 15 juni. Det hittar du här: Stockholmshockeyn på frammarsch - Pressmeddelande 15 juni 2017

Christer Pallin redogjorde sedan för revisorernas berättelse och läste upp revisorernas uttalanden. Årsmötet beslutade att godkänna berättelserna och lägga dessa till handlingarna.

Kanslichef Carina Oddsberg berättade sedan om verksamhetsplanen 2017-2018 som har sitt avstamp ur den mer omfattande verksamhetsinriktning för 2016-2020 som togs fram och beslutades om vid förra årsmötet. Göran Tidström redogjorde sedan för budgeten säsongen 2017-2018. Efter att de båda dokumenten godkänts av årsmötet tog valberedningens ordförande Jörgen Hjert över när valen till styrelsen stod på dagordningen. Ordförande Göran Tidström samt ledamöterna Mathias Kemi, Hanna Kristiansson, Daniel Lindholm och Mathias Tegnér valdes om för en period av två år

Suppleanterna Mats Tjernström och Thomas Westberg ställde inte upp för omval. Istället invaldes två nya suppleanter. Här är en kort presentation av dessa:

Helena Skoglund
– Egenföretagare med konsultuppdrag inom projektledning, affärsutveckling mm
– 15 år i finansbranschen
– Under 10 år haft ideella uppdrag inom Ekerö IK, fotboll och ishockey
– Ledamot i Sthlms Veteranishockeystyrelse
– Ledamot i Sv Ish förbundets Rekreationsutskott
– Ledamot i Kultur- & Fritidsnämnden på Ekerö
– Intresserad av anläggningsfrågor och energianvändningen i sportanläggningar
– Spelar rekreationshockey och bor på Ekerö

Gizela Ahlgren-Bloom
– F.d. aktiv ishockeyspelare
–  Svensk mästarinna med AIK, 71 A-landskamper för Sverige
– Verkat som assisterande tränare i AIK
– Arbetar med specialförsäkringar på Svedea
– Engagerad i och brinner för att utveckla tjejhockeyn

Mötet avslutades med en avtackning av valberedningens avgående ordförande Jörgen Hjert innan Göran Tidström tackade alla deltagare för väl genomfört möte.

Här kan du läsa några av handlingarna från årsmötet 2017:

Verksamhets och förvaltningsberättelse 2016-2017

Verksamhetsplan 2017-2018

Verksamhetsinriktning 2016-2020

Budget 2017-2018

Skribent: Marcus Bojling
Epost: Adressen Gömd

svs_logo_right_250px

Partners

ccm_250px 

             lezie

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 08-556 716 60
Fax: 08-722 01 41
E-post: This is a mailto link

Se all info