Hoppa till sidans innehåll

Stockholm Hockey Week 21-27 augusti!

2017-06-15 10:04
I augusti kommer flera NHL-stjärnor till Ericsson Globe för att stödja Stockholmshockeyn. Då går Stockholm Hockey Week av stapeln!
  • Uppdaterad: 2017-06-15 10:47

Om Stockholm Hockey Week 21-27 augusti

Stockholm är en stor del av svensk ishockey. Huvudstaden har under lång tid levererat stjärnor till SHL, NHL och Tre Kronor. Men framförallt har Stockholmshockeyn tagit hand om barn och ungdomar som hittat glädje i motionen och en gemenskap i lagidrotten.

Arbetet för Stockholmshockeyn handlar bland annat om att sänka trösklar för att få fler att börja idrotta. Stadens barn och ungdomar ska även ha bättre förutsättningar och bättre miljöer när de utövar sin idrott. I den ambitionen ingår att ge våra ledare stöd i hur de bäst tar vara på barnens vilja att röra på sig. Ishockeyn ska också göras mer tillgänglig för stadens invånare. Under veckan anordnas därför allmänhetens åkning i Ericsson Globe.

Allt överskott från Stockholm Hockey Week går till att göra hockeyn mer lättillgänglig. Exempel på satsningar som kan möjliggöras är fler isytor för spontanhockey, få fler tjejer att börja spela hockey och att få fler ledare och domare aktiva inom hockeyn. Stockholm Hockey Week arrangeras av Stockholm Live, och Djurgårdens IF. Medarrangörer är Stockholms Ishockeyförbund och Generation Hockey Stockholm.

– Stockholm är en fantastisk evenemangsstad och det är glädjande att allmänheten på detta sätt bjuds in att använda våra evenemangsarenor. Vi vill se ett starkt föreningsliv med bra förutsättningar i Stockholm så att fler barn och unga får chansen att idrotta. Därför blir det extra betydelsefullt med ett evenemang som Stockholm Hockey Week där eliten väldigt praktiskt inspirerar bredden, säger Emilia Bjuggren (S), idrottsborgarråd i Stockholms stad.

Under Stockholm Hockey Week arrangeras en mängd aktiviteter som du kan läsa mer om här: Detta händer under Stockholm Hockey Week

Djurgården - Stockholm All stars

Höjdpunkten under veckan blir en all star-match den 25 augusti klockan 19 mellan Djurgården och Stockholm All stars som består av bland annat Patric Hörnqvist, världsmästarna Marcus Krüger och Gabriel Landeskog samt Niklas Kronwall, Jacob Josefson och Erik Gustafsson.

Köp dina biljetter här: Biljetter till DIF-Stockholm All Stars 25 augusti

Stockholms Ishockeyförbunds aktiviteter

Under veckan arrangerar Stockholms Ishockeyförbund utbildningar i den nyligen framtagna "Stockholmsmodellen", föräldrautbildning, tränarutbildningen Barn och ungdom 1.

Utbildningar i "Stockholmsmodellen"

Vad är "Stockholmsmodellen"? klicka här

Vi kommer under Stockholm Hockey Week att genomföra två utbildningstillfällen.
Dessa sker i form av teori om modellen och om ledarskap med Johan Fallby och en praktisk förevisning på isen i Globen med Hockeykonsulenter från Svenska ishockeyförbundet och erfarna ishockeyinstruktörer.

Dessa två tillfällen är för inbjudna tränare och sportchefer och inbjudan skickas ut separat.

Onsdag 23/8-17 kl. 16.00–19.00 plats Quality Hotel Globe och Ericsson Globe.

Målgrupp vid detta tillfälle är tränare och sportchefer/sportansvariga/ungdomsansvariga i Åldrarna U11-U13 (födda 2007-2005)
Underlag för anmälan skickas ut via föreningarna.

Torsdag 24/8-17 kl. 16.00–19.00 plats Quality Hotel Globe och Ericsson Globe.

Målgrupp vid detta tillfälle är tränare och sportchefer/sportansvariga/ungdomsansvariga i Åldrarna U14-U16 (födda 2004-2002)

Underlag för anmälan skickas ut via föreningarna.

Föräldrautbildning - Vill du bli världens bästa idrottsförälder? 

Utbildning med Johan Fallby. Föräldrar är på många sätt en viktig del i idrotten, inte minst som tränare och ledare, men också som de personer som känner sitt barn bäst.

Under kvällen tar Johan upp frågor som berör idrottsföräldrars och tränares beteende för att ge ett bra stöd till barn och ungdomar i idrotten. Han ger också praktiska råd till dig att använda i din idrottsvardag oavsett om du är tränare, ledare och/eller förälder. Johan bygger sin föreläsning på mycket forskning blandat med egna erfarenheter.

Föreläsningen gör upp med gamla sanningar och behandlar på ett nyskapande sätt föräldrarollen i idrotten. - Vad skapar motivation hos barn?
- Hur och hur mycket ska man träna som barn? - När måste man välja idrott? - Är det viktigaste att vinna eller hur man vinner?

Du får forskningsbaserade praktiska råd om hur du blir en positiv kraft i ditt barns idrottsmiljö. Detta oavsett om målet är att lägga grunden till en aktiv livsstil eller ge barnet förutsättningar för att nå så långt det kan i sin idrott

Torsdag 24/8 kl. 18.00-21.00 plats Quality Hotel Globe.

Målgrupp för detta tillfälle är föräldrar till ishockeyspelande barn i våra ungdomsföreningar i Stockholm. Föräldrar i alla åldersgrupper U8-U16 är välkomna.

Anmälan via denna länk senast 170811
http://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/976380

OBS! Begränsat antal platser

Tränarutbildning BU1

Stockholms Ishockeyförbund bjuder in till kursen Barn och ungdom 1 som arrangeras i samband med Stockholm Hockey Week. Kursen vänder sig till dig som vill leda och träna barn- och ungdomslag upp till U14. Kursen är på 2.5 dagar. Förkunskapskrav Deltagarna ska ha gått Grundkursen i ishockey. Syfte Att ge deltagarna baskunskaper i spelet ishockey och hur man lär ut momenten samt hur de ska leda barn och ungdomar. Kursen ska stimulera deltagaren till sökande efter nya kunskaper och engagemang för att utvecklas som utbildare av spelare. Få deltagaren att reflektera över sin roll om ledare och ge verktyg och metoder för detta.

Fredag 25/8 till söndag 27/8 plats Quality Hotel Globe och Ericsson Globe/Hovet 

Läs mer via länken och anmäl dig här:
http://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/962458

OBS! Begränsat antal platser

 

Skribent: Marcus Bojling
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 08-556 716 60
Fax: 08-722 01 41
E-post: This is a mailto link

Se all info