Positivt föräldraskap: Föräldrautbildning - Stockholms Ishockeyförbund
Hoppa till sidans innehåll

Positivt föräldraskap: Föräldrautbildning

2017-09-28 11:00
För en tid sedan fylldes Quality Globe Hotels stora auditorium Cosmos med 180 föräldrar till barn inom stockholmsishockeyn. Ämnet för kvällen var föräldrautbildning med Johan Fallby. Lyssna vad han själv har att säga till dig som idrottsförälder.
  • Uppdaterad: 2017-09-28 11:00

Kvällen inleddes med en självskattning av sig själv som idrottsförälder. Vidare under kvällen tog Johan upp frågor som berör idrottsföräldrars och tränares beteende för att ge ett bra stöd till barn och ungdomar i idrotten.

Han gav också praktiska råd till att använda i idrottsvardagen oavsett om man är tränare, ledare och/eller förälder.
Föreläsningen stöddes mycket av forskning och ett antal gamla sanningar fick se sig synade. Reaktionerna från utbildningen har varit många och positiva och förhoppningen är att våra unga ishockeyspelare nu har en ännu bättre utvecklingsmiljö där föräldrarna har bättre insikt i bra föräldraskap inom idrotten.

Ambitionen är att årligen genomföra en motsvarande utbildning i Stockholm Ishockeyförbunds regi. Vi du veta mer om föräldrautbildning kan du kontakta Sport och föreningsutvecklare Ulf Rustas This is a mailto link

Du kan också på Hockeyakademin läsa det material som Svenska Ishockeyförbundet tagit fram: http://www.swehockey.se/Hockeyakademin/Malgrupper/foralder/

Skribent: Marcus Bojling
Epost: Adressen Gömd

svs_logo_right_250px

Partners

ccm_250px 

             lezie

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 08-556 716 60
Fax: 08-722 01 41
E-post: This is a mailto link

Se all info