Hoppa till sidans innehåll

Ordförandekonferens 11 november

2017-11-17 09:37
Två gånger årligen bjuds ordförande- och sportchefer in till konferens för att diskutera aktuella frågor och utvecklingsområden inom Stockholmshockeyn.
  • Uppdaterad: 2017-11-17 09:37

I lördags var det dags för höstens tillfälle. Drygt 50 deltagare från 30 av våra 40 ungdomsföreningar var på plats på Scandic Talk i Älvsjö.

Efter en inledning av förbundsordförande Göran Tidström, riktades fokus på flick och damishockeyns fortsatta utveckling som var dagens huvudtema. Damkommitténs ordförande Jan Norström presenterade statistik över utvecklingen av antalet lag och spelare de senaste åren. Även om vi totalt sett ser en positiv utveckling är det viktigt att arbeta vidare för att inte utvecklingen ska stagnera.

Deltagarna fick också ta del av en hel del handfasta tips att ta med hem bl.a. genom goda föreningsexempel då Anders Holm från SDE och Sara Ridderlund från Huddinge Hockey delade med sig av hur man jobbar i dessa föreningar för att utveckla, stärka och bygga upp flick- och damverksamheten. Båda vittnade bl.a om vikten av en strategi som är fast förankrad och genomsyrar hela föreningen från styrelsenivå och genom hela organisationen samt lyfte betydelsen av egna istider för tex flickhockeyskolan. ”Vi är inte en förening som har ishockey för tjejer, vi är en förening som har hockey för flickor och pojkar! Det är vårt normalläge. Bli en hel förening” uppmanar Anders Holm från SDE.

Sara Ridderlund berättade inspirerande om Huddinge Hockeys starka utveckling på flick- och damsidan och delade med sig av erfarenheter och framgångsfaktorer.

Eftermiddagen ägnades åt uppföljning av Avsiktsförklaringen med diskussion hur överträdelser ska hanteras i framtiden. Därefter stod Svensk Ishockeys strategi 2017-2022 på programmet. Mattias Claesson från Reach Potential som lett arbetet med strategin höll en föreläsning och workshop kring hur strategin påverkar oss som distrikt och föreningar.

Skribent: Marcus Bojling
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 08-556 716 60
Fax: 08-722 01 41
E-post: This is a mailto link

Se all info