Hoppa till sidans innehåll

Nyheter i lagförsäkringen

2017-09-15 09:00
Svenska Ishockeyförbundet informerar om nyheter gällande lagförsäkringen. Här under kan du läsa brevet från Svenska Ishockeyförbundet som riktar sig till alla föreningar i Sverige.
  • Uppdaterad: 2017-09-15 09:00

Stockholm den 6 september 2017 

REDOVISNING AV LAGFÖRSÄKRINGAR

Då vi närmar oss ny ishockeysäsong är det dags att registrera samtliga aktiva i Hockeykortsregistret och redovisa antalet anmälda lag till Svenska Ishockeyförbundet. Svedea kommer använda detta register för kontroll av licens och tillhörighet. Alla spelare som skall spela match skall registreras individuellt. Spelarna skall vara registrerade 1 oktober då ”försäkringsåret” börjar.

Spelarna är försäkrade när lagförsäkringen är betald och spelarna är registrerade i vårt Hockeykortsregister (TSM).

Försäkringsavgifterna för samtliga lag skall betalas av föreningarna enligt följande:

Samtliga föreningar ska betala försäkringsavgiften via föreningens varukorg i TSM. Försäkringsavgiften för förbundsserierna dvs SHL, HA, SDHL, J20SE och HE läggs in i TSM av Svenska Ishockeyförbundet. Försäkringsavgiften för övriga serier läggs in av Regions-respektive Distriktsadministratörer.

Betalning av försäkringsavgiften kan göras till SIF:s bankgiro 166-0885 endast om förening meddelar detta till SIF i förväg och en order på den aktuella försäkringsavgiften skapas i TSM. Vänligen ta kontakt med Tibor Gregor (This is a mailto link) på Tävlingsavdelningen som skapar en order.

Premien skall betalas per lag och inte per förening. Ett exempel är om Timrå lag 1 deltar i två olika serier/turneringar är det bara en premie. Om man däremot inom samma åldersgrupp har ett Timrå lag 1 och ett Timrå lag 2 i samma serie så är det två lagförsäkringar.

Se premier nedan:

Seniorlag, SHL och HockeyAllsvenskan 14.500 kr
Seniorlag, HockeyEttan 11.500 kr
Seniorlag, HockeyTvåan och lägre 9.350 kr
Damlag 3.250 kr
Juniorlag (fr o m 17 år) 4.750 kr
Ungdomslag/barnlag (t o m 16 år) 950 kr
Veteranlag 1.900 kr
Domare (individuell försäkring) 100 kr/person

Premien gäller oavsett antal spelare per lag och spelare kan representera både juniorlag och
A-lag under samma säsong utan påverkan av premien.

I våra tävlingsbestämmelser står det följande om domare: ”En licenserad domare har genomgått den årliga utbildningen samt klarat av utbildningskraven för den nivå som domaren är uttagen att döma på. I tillägg ska domaren vara registrerad i TSM för den aktuella säsongen samt dennes försäkring vara betald via respektive administrerande förbund ”.
Vi kommer att ta ut listor från TSM den 2 oktober när det gäller förenings- och distriktsdomare och skicka till respektive distrikt som underlag för inbetalning till oss. De föreningsdomare som redan spelar ishockey täcks av lagförsäkringen och behöver inte teckna en separat domarförsäkring.

Enligt tävlingsbestämmelserna ska varje förening som deltar i serieverksamhet från U11 till seniorer teckna försäkring enligt gällande försäkringsbestämmelser.

Senaste tidpunkt för inbetalning av avgifterna för lag i SHL, HA, SDHL, J20SE, HE samt HockeyTvåan är den 29 september. För övriga lag och domare skall avgifterna vara betalda senast den 31 oktober.

Med vänliga hälsningar
Peter Langley
Administrativ chef

Så tänk på datumet den 1 oktober då spelarna ska vara registrerade. 

För mer info om försäkringen hos Svedea, läs här: http://www.swehockey.se/omforbundet/forbundsinformation/forsakringsinformationforlagochungdom/

Skribent: Marcus Bojling
Epost: Adressen Gömd

svs_logo_right_250px

Partners

ccm_250px 

             lezie

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 08-556 716 60
Fax: 08-722 01 41
E-post: This is a mailto link

Se all info