Hoppa till sidans innehåll

Nya seriebestämmelser för ungdomsishockey 17/18

15 MAJ 2017 13:22
Nu är seriebestämmelserna för ungdomsishockey, Stockholm Hockey Cup, färdiga. Bestämmelserna för 2017-18 har tagits fram tillsammans med våra föreningar under en process under vintern och våren.
  • Uppdaterad: 15 JUN 2017 13:46

Processen

Arbetet startade med flera samverkansmöten ute hos föreningarna och de förslagen som framkom formades till ett första förslag med huvuddragen klara.

Vid en större tävlingskonferens behandlades förslaget ytterligare. Därefter kallades föreningarna, på förbundets initiativ, till ett extra disktriktsmöte (årsmöte) för att förankra de nya bestämmelserna och spelformerna.

En majoritet av föreningarna på distriktsmötet var för de nya bestämmelserna och spelformerna för ungdomsishockey och gav förbundet och tävlingskommittén vidare mandat att ta fram ett detaljerat förslag till seriebestämmelser.

Det förslaget har nu gått på remiss till samtliga våra ungdomsföreningar och remissvaren har behandlats av tävlingskommittén.

Efter det presenterade tävlingskommittén ett slutligt förslag till styrelsen som beslutade om omedelbart införande till säsongen 2017-2018.

Här hittar du seriebestämmelserna för ungdomsishockey: 
Seriebestämmelser Stockholm Hockey Cup 2017-2018 (pdf)

Seriebestämmelserna och inbjudan till seriespel har nu skickats ut till våra föreningar som först gör en preliminär serieanmälan.

Nyheter

I bestämmelserna finns flera nyheter:

Bland annat kommer det traditionella kvalificeringssystemet att slopas i flera ålderskullar för att undvika hets i syfte att säkra en serieplats säsongen därpå.

Seriesystemet kommer istället att byggas upp för att alla lag ska få spela mot så jämnt motstånd som möjligt men utan att resultatet blir avgörande för spelnivån nästkommande säsong.

Vid frågor, kontakta

Simon Parkman, This is a mailto link
Hanna Kristiansson, This is a mailto link 

Skribent: Marcus Bojling
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info