Hoppa till sidans innehåll

Modell för att Rekrytera och Behålla

10 SEP 2018 10:53
Under säsongen 17-18 arbetade kommittén för föreningsutveckling fram en modell som är tänkt som ett stöd för hur man som förening kan arbeta när det gäller rekrytering i förening och hur man kan behålla spelare längre.
  • Skapad: 10 SEP 2018 10:53

Arbetet bygger på en beprövad modell inom en annan idrott, men också på föreningsbesök med fokus på Tre Kronors hockeyskola (TKHS) och på vilken information föreningarna ger kring TKHS och uppstart av nya lagorganisationer.

Bakgrunden till detta arbete är att vi kan se svårigheter i föreningarna att behålla barn inom ishockey i steget från TKHS och in i lagverksamheten.

Genom att föreningen har en modell för rekrytering och väg in i föreningen tror vi att man kommer att kunna få fler barn och ledare som kommer in i lagverksamheten. Det viktiga är att modellen passar föreningen och dokumenteras. Framförallt att det finns en kontinuitet i metodiken. Egentligen ska man ha samma process oavsett vem som äger ansvaret i föreningen.

Mycket i den framtagna modellen bygger på vilken typ av information man kan ge och vilka aktiviteter man kan genomföra och när för att skapa en bra start i verksamheten.

Modellen är uppbyggd som en kronologisk mall där föreningen lägger in sådant som passar just sin förening.
Det finns även mallar för olika agendor som för t.ex. ledarträffar och föräldramöten.

För att kunna tillämpa modellen behöver du kontakta Ulf Rustas som är sport och föreningsutvecklare på Stockholms Ishockeyförbund för att boka ett möte där vi går igenom tillämpning av modellen. Du kontaktar honom på: This is a mailto link

Skribent: Marcus Bojling
Epost: Adressen Gömd

 

Partners

ccm_250px 

             

 

 

Postadress:
Stockholms Ishockeyförbund
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Besöksadress:
Tjurhornsgränd 6, 3 tr
121 63 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 0855671660
Fax: 087220141
E-post: This is a mailto link

Se all info